Що з'явилося раніше - курка чи яйце: знайдено відповідь на загадку століття

4 березня 2023, 13:46
Курка чи яйце? На це, здавалося б вічне питання, нарешті знайшли відповідь.
Курка, яйце
Курка, яйце / pixabay.com

Протягом багатьох років люди сперечаються про те, що з'явилося раніше - яйце чи курка. Нарешті, вчені знайшли відповідь на це древнє питання.

Як з'явилася перша курка?

Перша курка з'явилася в результаті генетичної мутації, що сталася в зиготі, створеної двома псевдо-курками. Таким чином, дві прото-курки спарилися, з'єднавши свою ДНК, щоб утворити першу клітину першої справжньої курки.

Як з'явилося перше яйце?

Перше яйце з'явилося ще задовго до появи курей. Воно було яйцем якоїсь іншої тварини, попередника сучасних птахів. Вважається, що перші яйця з'явилися понад 300 мільйонів років тому, ще в період динозаврів.

Ці яйця відрізнялися від сучасних пташиних яєць. Наприклад, вони були більшими і мали товстішу оболонку. Однак, еволюція не стоїть на місці, і з плином часу яйця поступово змінювалися, щоб відповідати потребам тварин, які їх несли.

Таким чином, перше яйце з'явилося завдяки еволюційним процесам і пристосуванням тварин до середовища проживання.

Що з'явилося раніше - яйце чи курка?

Отже, відповідь на це безсмертне раніше питання: яйце. Учені говорять, що яйця були вже існуючою формою розмноження задовго до появи першої справжньої курки.

Еволюція амніотичних яєць, які мають додаткові мембрани, дозволила тваринам відкладати яйця на суші, а не тільки у воді. Перші амніотичні яйця з'явилися близько 340 мільйонів років тому, в той час, як перша курка з'явилася всього лише близько 58 тисяч років тому.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти