Що приготувати на сніданок: швидкі і гурманські рецепти для красивої трапези

5 вересня 2023, 19:12оновлено 5 вересня 2023, 23:08
Не обов'язково витрачати багато часу на сніданок. Буквально за кілька хвилин можна приготувати прекрасну страву.
1693930297-4294.jpg
Сніданки можуть бути дуже цікавими, Колаж Главред, фото Pixabay

Яєчня або млинці приходять на розум відразу ж, як тільки ви думаєте про те, що можна приготувати на сніданок. Однак крім цих основних продуктів існує цілий світ рецептів сніданків, які корисні для будь-якої людини.

Якщо ви хочете відточити свої навички приготування сніданку, спробуйте ці незамінні страви, від солоних до солодких. Ці легкі і красиві сніданки прикрасять ваш день і здивують ваше сімейство.

Омлет з лісовими грибами та козячим сиром

Удосконалюйте свої навички приготування омлету, і сніданок або вечеря в останню хвилину буде під контролем. Цей вершково-гострий варіант з грибами шиітаке і ніжними свіжими пагонами гороху підійде в будь-який час доби.

відео дня

Для приготування омлету вам знадобляться гриби шиітакі або лисички, вершкове масло, яйця, сметана, козячий сир і спеції.

Спочатку обсмажте гриби на олії з дрібно посіченою цибулею. Коли гриби будуть готові, вливайте яєчну суміш, традиційну, як на омлет. Після того, як омлет насититься грибними ароматами і покриється золотистою скоринкою, підвайте його до столу, посипавши розкришеним козячим сиром.

До речі, можете до цієї страви додати просушені в духовці тости, намазані вершковим маслом.

Фріттата з брокколі

Якщо вам не хочеться перевертати омлет, приготуйте фріттату. Але якщо серйозно, то наявність хорошого рецепту фріттати зробить сніданок у вихідні легким, незалежно від того, готуєте ви для одного чи для великої компанії.

На оливковій олії обсмажте очищені зубчики часнику, щоб наситити масло часниковим ароматом. Через 30 секунд, дістаньте часник. Додайте брокколі і подрібнений червоний перець і варіть 1 хвилину. Додайте 2 столові ложки води, приправте сіллю і перцем і накрийте кришкою. Варіть на помірному вогні, поки брокколі не стане м'якою і хрусткою, 2 хвилини, дайте охолонути.

У мисці збийте яйця з 1/4 чайної ложки солі та чорного перцю. Додати брокколі. Поверніть сковороду на плиту і нагрійте решту 1 столової ложки олії. Влийте яйця і варіть на помірно слабкому вогні до застигання по краях, 3 хвилини. Посипте фріттату сиром. Переставте сковороду в духовку і випікайте фріттату, поки центр не схопиться, приблизно 12 хвилин. Подавайте теплою або кімнатної температури.

Кабачкові панкейки "по-грузинськи"

Для приготування цього сніданку вам знадобляться кабачки, трохи борошна і грузинська Спеція "хмелі-сунелі". Натріть на тертку кабачок, відіжміть з неого весь сік. Додайте борошна, спеції, сіль і смажте до золотистої скоринки. Панкейкі виходять дуже ніжними і швидко розлітаються з тарілки.

Шакшука

Для приготування шакшуки вам знадобиться мало часу і мало інгредієнтів. Перевірений рецепт-це перець "Капі", томатний соус або консервовані томати" пелаті " або навіть звичайний томатний сік, яйця і зелень.

На сковороду з нагрітою оливковою олією додайте дрібно нарізаний перець. Коли він стане м'яким, влийте в нього томатний соус так, щоб він практично покривав перець. Основу під шакшуку можна посолити, поперчити, додати запашного перцю.

Коли жадібність трохи загусне і насититься ароматами спецій, в неї можна додавати яйця. Як тільки ви розіб'єте яйця в шакшуку, накривайте їх кришкою і чекайте поки вони приготуються до вашого улюбленого стану. Блюдо можна подавати з грінками і улюбленою зеленню, наприклад петрушкою або кінзою.

Французький тост

Наріжте білий хліб на шматочки, товщиною в 2 см.приготуйте яєчну суміш, додавши в збиті виделкою яйця ваніль, корицю і мускатний горіх. Умочіть хліб в суміші і смажте до золотистої скоринки. Подавати з медом і сиром маскарпоне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти