Що відбувається з людиною, яка регулярно п'є молоко

22 червня 2023, 13:35
Деякі люди не можуть уявити своє життя без молока і п'ють цей напій регулярно. Ми розповімо, що буде, якщо пити молоко щодня.
Що буде, якщо пити молоко щодня
Що буде, якщо пити молоко щодня / колаж: Главред, фото: instagram sgolubinskyi/ panbaran.ua

Серед людей ставлення до молока дуже полярне. Хтось стверджує, що воно корисне, хтось і зовсім відмовляється від цього напою. Ми розповімо, чим корисно молоко кожен день і до чого таке вживання може привести.

Що буде, якщо пити молоко щодня

Міністерство сільського господарства США надає дані про те, що дає молоко організму, згідно з якими один стакан знежиреного молока всього в 122 калорії, може забезпечити людині 50% добової потреби у вітаміні B12, 25% добової потреби в кальції і 15% добової потреби в калії і вітаміні D.

Тобто, стакан молока, якщо у вас немає непереносимості лактози або алергії на молоко - не буде викликати прищі, посилювати запалення і заважати схудненню.

відео дня

Скільки молока можна пити в день - кількість і користь

Як ми вже казали вище - при відсутності протипоказань, людині можна випивати невеликий стакан молока кожен день. Така кількість напою допоможе підвищити міцність кісток, допоможе схуднути (за результатами досліджень, опублікованих в журналі Nutrients, молоко збалансовано за білками, жирами і вуглеводами), знизить ризик розвитку діабету, зміцнить серце.

Також молоко може допомогти знизити ризик погіршення когнітивних функцій, може допомогти вам залишатися психічно активними з віком. Огляд досліджень 2021 року, опублікованих у журналі "Харчування та метаболізм", показав, що споживання молока пов'язане зі зниженням ризику хвороби Альцгеймера. Інше дослідження, опубліковане в 2020 році в журналі"Nutrients", показало, що знежирені молочні продукти і ферментовані молочні продукти пов'язані з поліпшенням когнітивних функцій.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти