Що відбувається з організмом людини, яка постійно їсть сир

24 червня 2023, 12:52
Сир - улюблений продукт великої кількості людей. Ми розповімо, що буде, якщо є багато сиру.
Що буде, якщо є багато сиру.
Що буде, якщо є багато сиру. / колаж: Главред, фото: pexels

Все, що пов'язано з сиром - улюблений смак великої кількості людей. Однак всім давно відомо, що відсутність балансу в раціоні призводить до проблем. Ми розповімо, що буде, якщо їсти багато сиру.

Що якщо кожен день їсти сир - користь

Сир поживний і широко популярний — його використовують у багатьох стравах, від класичних макаронів і сиру до бутербродів, запіканок, салатів, піци і багато чого іншого. Сир прикрашає кулінарні страви смаком, ароматом, текстурою і кольором. Завдяки вражаючому харчовому профілю сир містить білок, жир, кальцій, фосфор, калій та вітамін В12, що робить його одним із важливих продуктів для збалансованого харчування.

Однак сир іноді отримує погану репутацію через високий вміст жиру.

відео дня

Здоров'я кишечника

Хоча велика увага приділяється йогурту, що містить пробіотики - хороші бактерії, які підтримують здоров'я кишечника та сприяють загальному здоров'ю, деякі сири, такі як швейцарський, чеддер, сир, гауда, едам та грюєр, також містять пробіотики. Ці пробіотики можуть підтримувати здоров'я кишечника, виробляючи коротколанцюгові жирні кислоти, які підтримують загальну структуру та функції кишечника .

Слина і порожнину рота

Дивно чи ні, але вживання сиру також може принести користь здоров'ю порожнині рота. Наявність пробіотиків у сирі може позитивно впливати на типи бактерій та імунологічних сполук у слині. Вживання сиру також може стимулювати виділення слини, знижуючи ризик сухості в роті та її ускладнень, включаючи підвищену схильність до карієсу, захворювань ясен, виразок у роті та труднощів при жуванні та ковтанні.

Чи можна їсти сир кожен день - необхідна норма

Більшість сирів багаті кальцієм, але тверді сири, як правило, містять більше кальцію, ніж м'які сири. Наприклад , за даними Міністерства сільського господарства США, одна порція сиру Чеддер містить близько 300 міліграмів кальцію, що становить майже третину ваших щоденних потреб у кальції. Однак порція Брі містить всього 52 мг.слідчо, варто їсти сир кожен день, проте в невеликих кількостях.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти