Що станеться з організмом, якщо на місяць відмовитися від солодкого

25 серпня 2021, 00:20
Різкі скачки цукру в організмі можуть призводити до перепадів настрою.
Що станеться з організмом, якщо на місяць відмовитися від солодкого
Як відмовитися від солодкого / pixabay

Відмова від вживання солодкого може стати для кожного як правильним рішенням, так і досить складним.

Як кажуть дієтологи, зловживання солодким шкодить зубам і призводить до раннього старіння.

Медики та експерти harpersbazaar розповіли, що трапиться з вашим тілом, якщо в нього не буде потрапляти цукор протягом місяця.

Якщо ви зважилися на повну відмову від цукру доведеться викреслити з раціону всі продукти, що мають хоч скільки солодкий смак. У це число входять корисні фрукти, ягоди. На такі радикальні заходи йти не потрібно, але викреслити додатковий цукор (в каві, чаї), десерти і рафіновані цукровмісні продукти потрібно.

Настрій покращиться. Американські вчені довели, що жінки, які вживають продукти з високим глікемічним індексом, більш схильні до депресії. Крім того різкі скачки цукру в організмі можуть призводити до перепадів настрою - після припливу ейфорії від солоденького неминуче йде занепад.

Станете рідше хворіти на простудні захворювання. Доведено, що при регулярному надлишку цукор в крові виникає хронічне запалення. Внаслідок, підвищуються шанси захворіти на застуду. А в деяких випадках відмова від цукру полегшує прояви алергії та астми.

читайте такожЩо трапиться з організмом, якщо місяць не пити спиртні напої-відповідь експертів

Сон покращиться. Вживання цукру (особливо перед сном) може привести до додаткового викиду гормонів стресу, які вам точно ні до чого, якщо ви хочете висипатися.

Раніше Главред писали, що вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти