Що зробити, щоб не замерзали замки взимку: два "золоті" правила

18 листопада 2022, 21:51оновлено 21 листопада 2022, 17:10
22146
Уникнути проблеми замерзання замків можна дуже просто, якщо дотримувати основних правил.
Замок, дверь, мороз
Що зробити, щоб не замерзали замки/ Instagram, pixabay

У зимовий час багато людей, які живуть у приватних будинках або мають дачу за містом, стикаються з досить неприємною проблемою – замерзанням замків. Буває, що людина не може потрапити у помешкання, тому що замерзлий замок "не пускає".

Таким ситуаціям краще запобігти, ніж намагатися їх вирішити уже по факту. Щоб не ускладнювати собі життя, варто знати декілька особливостей замків і причин їхнього замерзання.

Чому замерзають замки взимку

Замерзнути можуть як навісний, так і накладний чи врізний замок. До цього може призвести наявність вологи, бруду чи надмірної кількості мастила для таких механізмів.

відео дня

Мастило призначене для захисту та кращої роботи механізму замка, проте і воно може нашкодити, якщо використовувати занадто багато його кількості. Адже в такому разі воно притягуватиме до себе різний бруд і пил. Після цього воно просто загусне, а в поєднанні з морозом це призведе до некоректної роботи і замерзання механізму.

Також ворог замків – волога. Якщо замок нічим не накривати, а просто залишити на поталу дощу, снігу і морозу, то шансів не замерзнути у нього буде дуже мало.

Що зробити, щоб замки не замерзали на морозі

Будь-який замок працюватиме коректно, якщо він під час морозу буде чистим і сухим. Тому варто дотримуватися кількох важливих правил.

  1. Запобігти потраплянню вологи. Для врізних замків можна встановити спеціальний навіс, який захистить механізм від потрапляння всередину дощу і снігу.
  2. Відмовитися від мастила для замків або використовувати невелику його кількість, щоб не спричинити накопичення бруду і замерзання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти