Що зробити, щоб в туалеті смачно пахло: прості хитрощі з підручних засобів

19 травня 2023, 12:20оновлено 19 травня 2023, 13:03
Запах в санвузлі, а точніше його відсутність - важливе завдання кожної господині. Ми підкажемо, як зробити так, щоб в туалеті завжди смачно пахло.
Що зробити, щоб в туалеті смачно пахло
Що зробити , щоб в туалеті смачно пахло / колаж: Главред, фото: pexels

Боротьба з неприємними запахами в квартирі - вічна історія. Однак досвідчені господині вивели вже масу формул, що зробити, щоб в туалеті смачно пахло і неприємний запах не псував настрій і враження.

Чому йде запах з туалету - розбираємо причини

У неприємного запаху в туалеті може бути кілька причин. Найбільш поширені з них - несправна вентиляція, сечовий камінь і недостатня санітарна обробка (прибирання). З кожною з цих причин можна впоратися глобально і поверхнево. Далі розповімо, як позбавитися від запаху з туалету.

Що робити щоб не смерділо каналізацією - перші кроки

Для того, щоб приступити до боротьби з неприємним запахом, потрібно постаратися виключити одну за одною можливі проблеми, а саме: спочатку провести прибирання в санвузлі. Потім варто приступити до прибирання унітазу і сечового каменю. Відразу за цим, якщо проблема не зникла - необхідно перевірити справність вентиляції. Далі розповімо, як можна спробувати позбавитися від неприємного запаху за допомогою підручних засобів.

відео дня

Як позбутися від запаху в туалеті народними засобами - такі знайдуться у всіх

Спочатку розповімо про найпростіший і популярний спосіб очищення унітазу. Для нього вам знадобиться сода і лимонний сік. Змішайте два цих компонента між собою до консистенції пасти. Отриману суміш необхідно нанести на стінки унітазу і залишити на кілька хвилин. Також можна просто висипати половину склянки соди в слив і залити крутим окропом.

Крім цього способу також можна скористатися і іншим. В цьому випадку доведеться змішати оцет з водою в пропорціях 1 до 1 і залити в зливні труби.

Як зробити так щоб в туалеті завжди смачно пахло - прості поради

Для того, щоб запах в туалеті не засмучував, необхідно слідувати простим і зрозумілим порадам, а саме - частіше провітрюйте приміщення, регулярно проводьте прибирання та очищення сантехніки, встановіть хорошу вентиляційну систему і очищуйте стоки від сечового каменю.

Також завжди можна використовувати простий засіб з оцту, соди і солі в рівних кількостях. Таку суміш можна в якості профілактики засипати в слив на 10-15 хвилин, після чого заливати окропом. Відразу за цим в слив можна відправити подрібнену цедру цитрусових, які змінять запах на краще.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти