Що трапиться з організмом, якщо місяць не пити спиртні напої - відповідь експертів

23 серпня 2021, 10:46
Якщо людина відмовиться від алкоголю хоча б на місяць, кажуть експерти, медики і вчені, то помітні зміни в його організмі настануть негайно.
Спиртне
Що трапиться з організмом, якщо місяць не пити спиртні напої / ua.depositphotos.com

Вживання спиртних напоїв не кращим чином позначається на нашому здоров'ї і зовнішньому вигляді. Як повідомляє портал Harpersbazaar з посиланням на експертів, якщо людина відмовиться від алкоголю хоча б на місяць, якість роботи його організму стане набагато краще.

Легше скидається вага

В алкоголі, особливо міцному, багато калорій і цукру. Наприклад, один великий келих вина має ту ж калорійність, що і порція морозива, а 500 мілілітрів сидру дорівнює пончику. Крім того вживання спиртного підсилює апетит. Давно доведено, що після пари-трійки чарок людина з'їдає на третину більше, ніж зазвичай.

відео дня

Стан внутрішніх органів покращиться

Особливо від спиртних напоїв страждає печінка. Плюс унікальний орган здатний легко саморегенеруватися. І після виключення алкоголю на місяць печінка зможе відновитися.

Доведено, що відмова від алкоголю позитивно впливає на організм в цілому - знижується ризик виникнення серцевих захворювань, діабету, раку і панкреатиту.

Сон стане міцнішим і здоровішим

Алкоголь впливає на альфа-хвилі в мозку, збільшуючи їх коливання, що провокує безсоння. І хоча здається, що після алкоголю засинаєш швидше і міцніше, це не так. Сон в тверезому стані набагато більш корисний, він розвиває пам'ять, підвищує концентрацію і продуктивність.

читайте такожЯкі спиртні напої викликають найсильніше похмілля - відповідь експертів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, вчені знайшли харчову добавку - "вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може "вбити" похмілля чи не наповал.

Також були названі 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Пізніше вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти