Що спочатку кладуть в плов і чому його не можна солити в кінці

26 травня 2023, 15:25
Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати чудовий плов, який підкорить серця і шлунки ваших гостей.
Хитрощі в приготуванні ідеального плову
Хитрощі в приготуванні ідеального плову / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Приготування плову - це мистецтво, яке вимагає певних навичок і секретів. Щоб кожна зернинка рису була просякнута ароматом і соковитістю, необхідно дотримуватися правильної послідовності приготування.

Якщо ви хочете навчитися варити чудовий плов, дотримуйтесь наших рекомендацій.

Що спочатку кладуть в плов?

Почніть з підготовки інгредієнтів. Першим кроком є обсмажування цибулі. Ріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте його у великій каструлі на середньому вогні до золотистого кольору. Обсмажена цибуля додасть плову неповторний смак і аромат.

Що далі?

Додайте в каструлю м'ясо (зазвичай баранина або яловичина) і обсмажте його разом з цибулею, щоб воно набуло красивий рум'яний відтінок. Потім обережно промийте рис у холодній воді, щоб видалити надлишок крохмалю. Після цього додайте рис в каструлю і акуратно розрівняйте його, не перемішуючи з м'ясом і цибулею.

Коли треба класти приправу в плов?

Пора додати приправи. Залежно від уподобань, ви можете використовувати різні спеції, такі як зіра, коріандр, куркума, сіль, чорний перець і ін. Кладіть приправи на поверхню рису, не перемішуючи, щоб зберегти шарувату структуру плову.

Коли солити плов на початку або в кінці?

Важливе питання - коли солити плов? Щоб рис добре ввібрав смак, рекомендується додати сіль безпосередньо перед заливкою водою. Однак, будьте обережні і не пересолити блюдо. Ви завжди зможете підправити смак плову пізніше.

Чи потрібно замочувати рис перед варінням плову?

Це одне з поширених запитань. Відповідь залежить від ваших уподобань. Якщо ви хочете, щоб рис залишався розсипчастим, рекомендується замочити його на 20-30 хвилин перед варінням. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш ніжний і склеюється рис, замочування можна пропустити.

Спочатку цибулю або м'ясо?

За традицією, обсмажування починається з цибулі, щоб надати плову більш насичений смак і аромат. Потім додається м'ясо, щоб приготувати його до готовності.

Дивіться відео про те, як запорізькі бійці готують кулінарні шедеври на фронті:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти