Що спочатку кладуть в зелений борщ – щавель чи яйця: несподівана відповідь здивує наповал

18 червня 2023, 16:18
3540
Кожна господиня має свої секрети приготування зеленого борщу. Проте досить часто може виникнути питання: коли додавати яйця в зелений борщ.
зеленый борщ, щавель
Коли додавати яйця в зелений борщ? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

В українській кухні борщ є однією з найулюбленіших страв, адже його неповторний смак та аромат нікого не може залишити байдужим. Український борщ має декілька варіацій, одна з яких – зелений борщ. Цю страву найчастіше готують навесні та влітку, адже, окрім картоплі, моркви, цибулі та яєць, у борщ додають багато зелені і звісно ж щавель. Саме щавель додає борщу неперевершену свіжість, а також приємну кислинку. Окрім того, щавель дуже корисний для організму, адже містить багато вітамінів та мінералів.

Кожна господиня має свої секрети приготування зеленого борщу. Проте досить часто може виникнути питання: коли додавати яйця в зелений борщ. Погляди кулінарів тут розділилися: хтось спочатку додає яйця, а потім щавель, а хтось навпаки – спершу щавель, а потім яйця. Главред розбирався у складному питанні, що першим додавати в борщ – щавель чи яйця.

Перед додаванням до борщу, щавель зазвичай миють та дрібно ріжуть, а потім додають до бульйону, щоб він добре проварився і його смак повністю розкрився. Проте важливо пам'ятати, що щавель може переваритися, якщо додати його в борщ дуже рано. Тому варто пам'ятати просте правило – щавель має варитися не більше 3-4 хвилин. Тоді страва матиме неповторний смак та аромат.

Варені яйця зазвичай додають в зелений борщ після щавлю. Їм не потрібно додатково готуватися, адже вони вже були зварені заздалегідь. Проте якщо ви готуєте зелений борщ із сирими яйцями, то їх краще додати перед щавлем.

Також у багатьох господинь може виникнути питання, які яйця додати в зелений борщ: сирі чи варені. Тут усе залежить від ваших уподобань. Якщо ви любите борщ із тонкими яєчними стрічками, то можете додати до страви сирі яйця. Як це зробити? Перемішайте яйця за допомогою виделки та поступово вливайте у киплячий борщ, постійно помішуючи.

Варто зауважити, що деякі господині користуються простим трюком: вони додають у страву і сирі, і варені яйця. Тоді зелений борщ виходить просто неповторним.

Окрім того, досвідчені кулінари кажуть, що зелений борщ буде просто фантастичним, якщо наприкінці приготування додати у нього трохи вершкового масла. Потім борщ має настоятися упродовж 15 хвилин. І лише після цього можна насолоджуватися неповторною стравою власного приготування.

Дивіться відео про те, як приготувати холодний зелений борщ:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти