Що спершу смажити – цибулю чи м'ясо: несподівана відповідь приголомшить навіть досвідчених господинь

22 травня 2023, 10:42оновлено 23 травня 2023, 13:30
Главред розповідає, коли додавати цибулю при смаженні м'яса, щоб смак готової страви привів усіх у захват.
мясо, лук
Що краще спочатку смажити – цибулю чи м'ясо? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Обсмажене м'ясо з цибулею – це справжня насолода, яка захоплює кожного з нас своїм ніжним смаком та феєричним ароматом. До того ж, смажена цибулька надає страві карамельні нотки, у результаті чого виникає справжня симфонія смаку. Проте досить часто у господинь виникає питання, що обсмажувати в першу чергу – м'ясо чи цибулю. Це досить спірне запитання, адже одні господині вважають, що краще смажити цибулю першою, а інші переконані, що найпершим потрібно обсмажувати м'ясо. Сьогодні Главред розповість, коли додавати цибулю при смаженні м'яса, щоб смак готової страви усіх захопив.

Чи можна спочатку обсмажувати цибулю, а потім м'ясо?

Якщо ви належите до тих господинь, які спочатку обсмажують цибулю, а потім м'ясо, то, вочевидь, ви стикалися з дуже поширеною проблемою – цибуля пересмажилась, а м'ясо до кінця не приготувалося. До того ж, через підгорілу цибулю м'ясо може гірчити. Тому цей варіант обсмажування м'яса та цибулі точно відпадає, адже страва вийде зіпсованою та зовсім не апетитною.

Що буде, якщо спочатку обсмажувати м'ясо, а потім цибулю?

Інша категорія господинь спочатку обсмажує м'ясо, а наприкінці приготування додає цибулю. Цей варіант є набагато кращим за перший, оскільки у такий спосіб м'ясо точно просмажиться і не буде сирим. Проте досить часто цибуля не виходить такою, як хотілося б. Після приготування вона не має приємного золотистого кольору. Окрім того, її вигляд бажає мати кращого – здається, що цибуля не смажилася, а тушкувалося. Звісно, м'ясо може вийти досить смачним, але, погодьтеся, хотілося б, щоб і цибуля мала апетитний вигляд.

відео дня

Як правильно смажити м'ясо з цибулею?

Щоб цибуля та м'ясо були однаково золотистими та апетитними, потрібно скористатися простим трюком, який мало хто знає. Для цього потрібно спочатку нарізати цибулю та обсмажити її на сковороді. Після цього цибулю потрібно пересипати на тарілку. Далі в олію, яка залишилася після цибулі, додають м'ясо та обсмажують його. Коли до кінця приготування м'яса залишилась буквально одна хвилина, у сковороду додають попередньо обсмажену цибулю. У такий спосіб смажене м'ясо з цибулею буде мати бомбічний смак та неймовірний аромат. Ви будете здивовані, адже таку страву зметуть зі столу за лічені хвилини!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти