Що таке касетні боєприпаси і чому вони заборонені (інфографіка, відео)

13 липня 2023, 16:48оновлено 13 липня 2023, 17:19
1244
Главред розповість, чим небезпечні касетні бомби.
Касетні боєприпаси
Касетні боєприпаси / Вікіпедія

12 липня стало відомо, що США надали Україні касетні боєприпаси. Ми розповімо, як працює цей вид зброї, з чого він складається і чим небезпечний.

Як працює касетний снаряд

Касетний боєприпас, а це і ракети, і бомби, і снаряди мають бойову частину, яка містить в собі не одну вибухову речовину, а безліч малокаліберних.

Під час обстрілу такими боєприпасами, в повітрі вибухає елемент, з якого територія "покривається" касетними бомбами. Вони розподіляються по великій площі і вражають противника.

Як працює касетний снаряд
Як працює касетний снаряд / коллаж: Главред

Чим небезпечні касетні бомби

Головна небезпека таких боєприпасів полягає в площі ураження, яку вони охоплюють. Маленькі бомби за деякими даними можуть охоплювати територію, порівнянну з декількома футбольними полями. Суббоєпфаси можуть допомагати у знищенні транспортних засобів, техніки та особового складу.

Чи є у Росії касетні боєприпаси

Як відомо, незважаючи на конвенцію з касетних боєприпасів, підписану багатьма країнами, в ході повнмасштабного вторгнення в Україну країна-окупант використовувала різні касетні боєприпаси, включаючи бомби, ракети і реактивні снаряди.

Касетні боєприпаси-чому заборонені

Міжнародний договір про касетні боєприпаси забороняє використання, передачу і накопичення цього виду зброї, оскільки воно небезпечно тим, що не всі суббоєцепаси вибухають при падінні на землю і можуть завдати шкоди цивільному населенню країни.

Дивіться відео про те, як працюють касетні боєприпаси і чому вони важливі для України:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти