Як зупинити проростання картоплі: "золоті" правила, які вас здивують

8 жовтня 2022, 23:30
Щоб картопля не проростала - несподівані лайфхаки та народні засоби.
Картопля
Як зберегти картоплю до весни: важливі умови / УНІАН

Після сезону збору врожаю перед багатьма домогосподарствами постає питання зберігання дарів природи. У сільській місцевості це питання вирішується простіше - там практично кожен господар завів індивідуальний погреб.

Міські жителі нерідко стикаються з проблемою збереження врожаю картоплі тривалий період часу. При неправильному зберіганні картопля може почати проростати і навіть гнити.

Є кілька давніх, перевірених способів, як зберегти урожай картоплі в домашніх умовах і що робити, щоб бульби не проростали, а зберігалися якомога довше.

Що робити щоб картопля не гнила

Відомий старий хитрий секрет, як домогтися того, щоб картопля не проростала і не гнила при тривалому зберіганні. Досвідчені господарі знають, що для цього в ємність, де зберігається картопля, потрібно покласти всього кілька яблук. Якщо ви зберігаєте картоплю в холодному приміщенні (неутеплений балкон), то подбайте про те, щоб укрити врожай від можливого промерзання (підійде мішковина або стара ковдра). Не забувайте протягом терміну зберігання перебирати картоплю і видаляти згнилі або пошкоджені бульби.

Що робити якщо картопля проростає

Варто пам'ятати про те, що, якщо на картоплі з'явилися значні паростки (більше трьох сантиметрів в довжину), така картопля вже не придатна в їжу. Її хіба що можна використовувати для розсади. Однак якщо відростки ще невеликі, то їх можна зрізати, так само як і трохи позеленілу шкірку. Така картопля ще годиться для вживання.

Як уповільнити проростання насіннєвої картоплі

Для цього не забувайте про те, що на стан картоплі безпосередньо впливають умови зберігання. Важливо стежити, щоб в приміщенні, де зберігається картопля, можна було регулювати температуру. У зимовий період температура для зберігання картоплі не повинна перевищувати 4°С. При цьому в інші місяці температура не повинна бути вище 2°С.

У чому і як краще зберігати картоплю

Врах*йте, що картоплю не слід довго зберігати в поліетиленових пакетах, як упаковують в магазині. Слід не забувати, що найкраще використовувати для зберігання картоплі мішковину. Також підходить ємність з дерева. Туди складіть бульби для тривалого зберігання. Однак важливо пам'ятати, що не варто ставити ємність прямо на холодну підлогу. Краще спорудити невелику підставку висотою до 20 см.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти