Щоб не "з’їли" улюблений одяг: 3 ефективні способи, як позбутися від молі у шафі

3 лютого 2023, 22:05
Є кілька чудових засобів, що найкраще допомагають від молі. Про маленьких шкідників можна буде забути назавжди.
Одежда, шкаф, моль
Є кілька дієвих народних способів, як позбутися від молі у шафі/ pixabay.com, скрін

Якщо серед вашого одягу завелася моль, потрібно якнайшвидше постаратися позбутися від неї. Чим довше ви відкладатимете це важливе завдання, тим більше речей встигне зіпсувати шкідник. І як наслідок доведеться викинути і замінити чималу частину гардеробу – не хочеться ж ходити у прогризених дірявих речах. Щоб сказати шкідникам "прощавай" назавжди, можна використати народні засоби від молі у шафі.

Чого боїться моль у шафі? Є кілька продуктів, які знайдуться практично на кожній кухні і можуть позбавити вас від молі. Такі шкідники не переносять деяких запахів, тому легко можна зіграти на їхніх слабкостях.

Що покласти у шафу, щоб не було молі

1. Кориця, гвоздика і чорний перець

Моль не любить запаху кориці. А якщо додати ще й гвоздику та чорний перець, то взагалі вийде вбивча суміш, від якої комахи тікатимуть якомога далі.

відео дня

Потрібно взяти невеликий мішечок з тканини, покласти туди згадані три інгредієнти – достатньо буде взяти паличку кориці та по столовій ложці двох інших інгредієнтів – зав’язати і почепити мішечок у шафі.

Моль не зможе терпіти такого стійкого запаху і втече з шафи. А от для людей у більшості випадків цей аромат буде приємним.

2. Пахучі трави

Моль також боїться різних пахучих трав. Серед них – лаванда, м’ята, розмарин, герань тощо. Тому можна взяти будь-які з цих трав, помістити їх у тканинний мішечок і почепити у шафі або покласти на полицях з одягом.

Підбирайте ту рослину зі списку, запах якої вам найбільше подобається. Тоді моль втече, а ваш одяг і шафа ще й матимуть приємний для вас аромат.

3. Господарське мило

Це ще один дієвий засіб, якого боїться моль в одязі. Такий спосіб використовується вже десятиліттями. Найкраще буде порізати мило на шматки і розкласти у шафі по поличках або навіть безпосередньо по одязі.

Проте потрібно врахувати, що у разі наявності великої кількості молі у шафі народні засоби можуть бути не такими ефективними. У таких випадках потрібно застосовувати їх в комплексі з іншими способами – аерозолями та іншими хімічними засобами, проведенням повного прибирання шафи і просушування одягу тощо.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти