Щоб не завелася міль та комахи: як правильно зберігати крупи на кухні

8 липня 2022, 01:35оновлено 14 липня 2022, 14:47
В заводській упаковці можуть завестися непрохані гості, тому необхідно убезпечитися від цього заздалегідь.
крупи, крупа
Як і в чому зберігати крупи / скріншот

Гречка, пшоно, манка, горох і вівсянка – це все в більшій або меншій кількості присутній в кожному будинку, і кожна господиня розмірковує - в чому зберігати крупи найкраще.

Главред дізнався головні правила зберігання "сипучих".

Як зберігати крупи, щоб не завелася міль та інші комахи

Краща тара для зберігання круп - скло. В ідеалі посуд повинен мати прямокутну або квадратну форму, або хоча б пару паралельних сторін. Вся справа в ергономіці: трилітрові банки підходять для зберігання і добре закриваються, але їх незручно розставляти поруч. А в ємностях з плоскими сторонами забезпечується компактна організація простору.

відео дня

В якому ще посуді зберігати крупи?

Прекрасно підходять керамічні посудини з щільно прилеглою прогумованою кришкою (з силіконовою прокладкою). Зазвичай у них продуманий і привабливий дизайн, який доповнює кухонний затишок. Кераміка легко очищається, але важкувата і крихка.

читайте такожСкільки можна зберігати овочі - корисна пам'ятка господинямКонтейнери для зберігання круп повинні бути зручними. Якщо в контейнері передбачена кришка з дозатором, ви легко відсипите потрібну кількість продукту, не торкаючись до вмісту ємності.

Як зберігати крупу в морозилці

Відповідь на це питання викликає тільки нові питання. По-перше, є ризик утворення конденсату сипучих продуктів. По-друге, це незручно в плані економії простору: круп багато, а полки в холодильнику невеликі. У морозилці радять потримати крупи не більше 4 днів для профілактики утворення личинок, але не довше.

Де не можна зберігати крупи

Заводська пластикова упаковка або картонні коробки для цих цілей не підходять взагалі. Не можна зберігати крупи в поліетилені та папері окислюються жири і розмножуються комахи.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти