Щоб вікна взимку були ідеально чистими: найпростіший спосіб прибрати конденсат

7 грудня 2022, 02:55
Один простий продукт здатний допомогти швидко прибрати конденсат на вікнах.
Окна, конденсат, уборка
Конденсат з вікон можна швидко прибрати за допомогою продукту, який є на кожній кухні/ ua.depositphotos.com, Instagram

Конденсат, який збирається взимку на вікнах, може завдати чимало труднощів. Адже волога з вікон поступово стікає на підвіконник і залишає там невеличкі калюжі. Після цього на підвіконні можуть лишитися плями, які з часом можуть спровокувати появу плісняви та грибка.

Звичайно, найпростіший варіант, як прибрати конденсат з вікон – це протерти його ганчіркою. Але ефективним такий спосіб точно назвати не можна. Адже через короткий проміжок часу волога знову повернеться на своє місце, ніби ви нічого і не робили.

Для початку варто розібратися у причинах появи такої проблеми. Найперша і найголовніша причина – різниця температур у приміщенні та за вікном. З самою причиною ви нічого не вдієте, а от навчитися боротися з наслідками цілком можливо.

відео дня

Ще одна причина, чому вологість ніяк не проходить – велике скупчення кімнатних рослин на "проблемному" підвіконнику. Краще рослини звідти прибрати, адже вони лише збільшують кількість вологи та утримують її.

Третя причина – мокра білизна. Коли волога з випраної білизни випаровується, вона лише посилює утворення конденсату на вікнах. Якщо у вас немає можливості сушити білизну на вулиці замість кімнат та балкону, то намагайтеся якомога частіше провітрювати приміщення.

Отже, у причинах розібралися. Тоді залишається питання, як швидко позбутися конденсату на вікнах і запобігти загостренню проблеми. Для цього варто скористатися одним продуктом, який точно є на кожній кухні – сіллю.

На підвіконні потрібно поставити кам’яну сіль у різних ємностях. Вона добре вбирає у себе вологу, тому поглинатиме конденсат, який утворюється на вікнах.

Коли вона вже стане зовсім мокрою, потрібно замінити її на свіжу, а використану просто підсушити на сковорідці або в духовці. Вона може висохнути і сама за кімнатної температури, але тоді її потрібно розкласти тонким шаром, і чекати доведеться довше. Висушену сіль можна й далі застосовувати за таким самим призначенням.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти