Одяг – як новий, а гаманець не пустий: що краще для прання – рідкий засіб чи порошок

11 червня 2023, 04:30оновлено 11 червня 2023, 23:56
Щоб правильно підібрати засіб для прання, потрібно знати низку простих, але цінних правил. Тоді і всі гроші не підуть на побутову хімію, і речі будуть чистими.
Стирка, гель для стирки, порошок для стирки
Що краще для прання – рідкий засіб чи порошок/ ua.depositphotos.com

Обираючи засіб для прання одягу, хтось із нас керується ціною, хтось – зручністю у використанні, хтось – досвідом, якщо вже встиг перевірити той чи інший засіб. Але часто ми керуємося звичкою і беремо те, що уже звикли брати. Хоча варто не зациклюватися на чомусь одному, а бути відкритими до нового, адже певні нові засоби можуть виявитися кращими.

Не усім відомо, що краще – рідкий пральний порошок або сухий. Насправді між цими двома видами миючих засобів є суттєві відмінності. Главред розібрався, чим вони відрізняються і які плюси і мінуси має кожен з них.

Знаючи такі прості, але цінні поради, кожен зможе обрати той засіб, який для нього підійде найбільше.

відео дня

1. Ціна

Якщо порівняти рідкий засіб і порошок для прання за ціною, то порошок буде дешевшим. Справа у тому, що у рідких засобах більше активних інгредієнтів, тому ефективність боротьби з плямами буде більшою. Також гелі для прання найчастіше продаються у великих упаковках, а порошки можна придбати, скажемо так, "невеликими порціями".

2. Зручність у використанні

Рідкі засоби зазвичай мають мірну склянку, і відміряти потрібну кількість рідини не буде проблемою. У той же час потрібну кількість порошку відміряти важко, і на це піде більше часу.

3. Ефективність

Зазвичай рідкі миючі засоби мають у своєму складі більше активних інгредієнтів, ніж порошкові. Тому після прання з використанням гелю або іншого рідкого засобу можна помітити, що одяг став набагато чистішим. Натомість порошок таким неймовірним ефектом може не порадувати. Але поспішних висновків також робити не варто, адже можна знайти дорожчі та ефективніші порошки, які практично не будуть поступатися за своєю силою рідким засобам.

4. Потрібна температура води

Порошки зазвичай краще розчиняються у воді вищої температури, у той час як рідкі засоби нормально діють навіть за низьких температур. Якщо ви перете, наприклад, у режимі швидкого прання, де температура води автоматично не перевищує 30 або 40 градусів, то порошок може не дуже добре розчинитися, і, як наслідок, погано відіпрати плями.

5. Краще виполіскування

Порошок може гірше виполоскатися, ніж гель для прання. Тому потрібно ретельно відміряти потрібну кількість порошку і контролювати, щоб не насипати більше норми. Часто доводиться користуватися додатковим полосканням, щоб позбутися залишків цього засобу. У той же час рідкий засіб для прання виполіскується краще.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти