Щоб суп не перетворився на "кашу": хитрий трюк, як не розварити макарони

9 травня 2023, 15:40
5160
Занадто густий суп – це досить часто наслідок неправильно приготовлених макаронів. Є одна хитрість, яка допоможе цього уникнути.
Макароны, суп
Як не розварити макарони в супі / ua.depositphotos.com

Ви приготували суп з макаронами, залишили його на ніч, а вранці знайшли у каструлі якусь незрозумілу масу з розвареного тіста та овочів? Насправді з такою проблемою стикаються багато людей. А все тому, що не усім відомо, як не розварити макарони в супі. Неправильне поводження саме з цим інгредієнтом може зіпсувати усю страву.

Насамперед потрібно пам’ятати, що макарони варто класти в суп буквально за хвилину до завершення приготування страви, якщо це вермішель або інший дрібний вид макаронів. Більші за розмірами види можна залишати варитися буквально на кілька хвилин. Після того, як ви вимкнете готову страву, макарони самостійно дійдуть до потрібного рівня готовності.

Якщо ж ви будете намагатися доварити макарони, поки суп ще кипить, то у процесі охолодання вже готової страви вони просто вберуть у себе ще більше води і розлізуться.

відео дня

Але варто знати, що схильність цього продукту до розварювання залежить не лише від способу і часу приготування, а й від якості самих макаронів. Якщо вони дешеві і не дуже якісні, то є більший ризик, що під час приготування вони розваряться.

Проте є один хитрий трюк, який допоможе зробити так, щоб макарони не розвалювалися в супі, і щоб страва навіть на наступний день залишалася такою ж, як одразу після приготування.

Отже, щоб не розварити макарони в супі, потрібно їх правильно підготувати до варіння. Перед тим, як кидати їх у суп, їх варто обсмажити на сковороді або з невеликою кількістю олії, або взагалі без олії. Як тільки продукт підсушиться і стане трішки коричневим, потрібно прибрати його зі сковороди і кинути в суп. Тут важливо уважно стежити, щоб не перетримати. Далі потрібно довести суп до кипіння і одразу вимкнути.

Після цього можна залишити страву ще на кілька хвилин настоюватися і потім подавати на стіл.

Є ще й інший спосіб обсмажування макаронів – їх можна кидати на сковорідку разом з морквою та цибулею.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти