Квіти ростимуть як скажені: потрібно лише додати у вазон котячий наповнювач

6 вересня 2023, 01:32
852
Котячий наповнювач - справжній подарунок для будь-якого садівника. У чому користь і як його застосовувати?
Котячий наповнювач, орхідея
Котячий наповнювач із цеолітом - як застосовувати / Колаж: Главред, фото: скріншот, depositphotos.com

Щоб рослини були красивими і здоровими, їм потрібно забезпечити належний догляд. Існує безліч способів досягти такого ефекту, й іноді вони бувають дуже несподіваними. Зокрема, багато садівників застосовують котячий наповнювач і запевняють, що це - простий і ефективний спосіб досягти буйного цвітіння і пишної зеленої маси. Главред розібрався, чи можна котячий наповнювач використовувати для квітів і як це правильно робити.

Котячий наповнювач для рослин

Найчастіше застосовують в садівництві котячий наповнити з цеолітом. Цеоліт - це добавка, яка продається в квіткових магазинах і коштує досить дорого. Якщо купувати котячий наповнювач, то обійдеться він набагато дешевше.

У чому ж його користь? Такий котячий наповнювач - це, по суті, натуральне мінеральне добриво. Цеоліт покращує якість ґрунту, удобрює його, знижує кислотність.

відео дня

Величезний плюс ще і в тому, що цеоліт затримує вологу, що особливо актуально спеконтним літом і під час опалювального сезону.

Якщо ви підгодовуєте квітку, то завдяки цеоліту добриво затримується біля коріння і довше живить квітку, що в результаті зробить її красивішою та витривалішою.

Крім того, котячий наповнювач дуже добре знезаражує коріння, запобігає появі гнилі. У вазоні з такою добавкою ніколи не заведуться мошки.

При пересадці рослин наповнювач можна сміливо додавати на дно горщика. Він буде сприяти гарному розвитку кореневої системи та врятує квітку від переливу.

Поливати рослини потрібно як зазвичай. Наповнювач буде трохи шипіти, але в цьому немає нічого страшного.

Котячий наповнювач можна використовувати як розпушувач ґрунту та як дренаж.

Особливо сподобається така добавка фіалкам (їх можна посадити в наповнювач без додавання ґрунту), орхідеям та спатифіллумам. У наповнювачі добре проростають будь-які живці. Також його можна використовувати для будь-яких садових і городніх культур.

Який котячий наповнювач не можна використовувати для рослин

Для рослин застосовують невикористаний за прямим призначенням котячий наповнювач. Втім, деякі садівники, у яких є коти, беруть в оборот і той наповнювач, який побував в котячому лотку. В цьому випадку потрібно діяти обережно і враховувати важливі нюанси.

Найголовніше - потрібно бути впевненим, що у відходах котячої життєдіяльності немає жодної зарази. Втім, зробити це непросто, оскільки навіть якщо вихованець домашній, ризик зараження великий.

Застосувати такий наповнювач все ж таки можна. Для цього потрібно спалити його в металевій бочці під кришкою, а золу внести на грядку. Виходить відмінна добавка, яка розкислює ґрунт.

Наповнювач можна водою і залити глибоко в кротові нори, а потім засипати землею. Кроти швидко реагують на неприємні запахи і неодмінно підуть.

Також використаний наповнювач застосувати в квітнику. Додайте в нього доломітове борошно і використовуйте під перекопування.

Раніше Главред писав, що дренаж для кімнатних квітів просто необхідний. Він не менш важливий, ніж правильне освітлення, полив або добрива. Які види дренажу бувають і що робити, якщо немає дренажу для квітів, читайте в матеріалі: Дренаж для квітів: навіщо він потрібен та як його зробити своїми руками.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти