Навіть втомитися не встигнете: 10 золотих порад, які допоможуть зробити прибирання швидко

21 липня 2022, 14:20
1180
Кожне прибирання вдома лякає вас так, що навіть чути про нього не хочеться? Тоді варто озброїтися порадами, які значно спростять це завдання.
Навіть втомитися не встигнете: 10 золотих порад, які допоможуть зробити прибирання швидко
Як прибрати вдома швидше/ ua.depositphotos.com

Часто прибирання у квартирі не викликає захвату у її мешканців, адже всі одразу налаштовуються, що це буде важке, нудне і затратне по часу заняття. І такі внутрішні установки тільки сприяють тому, щоб відкладати цю справу на завтра чи іще подалі.

Проте вічно тікати від цього завдання не вдасться, адже купу пилу по кутках і завалену брудним посудом раковину точно не можна буде виправдати таким зручним словосполученням, як "творчий безлад".

Прибирання вдома можна значно спростити і пришвидшити, якщо дотримуватися низки простих порад.

відео дня

1. Рухатися зверху вниз

Спочатку варто прибирати на столах та інших поверхнях, а тільки потім приступати до підлоги. Це правило має стати просто золотим під час кожного прибирання, адже економить багато часу.

Як би ви на старалися, проте крихти, які ви стерли зі стола, чи пил, який змахнули ганчіркою з тумбочки, все одно потрапить на підлогу. А якщо ви вже її пропилесосили та помили, ви точно будете не в захваті, якщо доведеться робити це ще раз.

Також важливо під час прибирання рухатися з найменш брудних приміщень до найбільш брудних – зі спальні до коридору, ванни і туалету, а не навпаки.

2. Різні місця у квартирі потрібно прибирати з різними інтервалами

Часто, коли ми влаштовуємо прибирання, то вважаємо за необхідне прибирати одразу всю квартиру. Проте варто звертати увагу, що різні місця нашого житла брудняться з різною швидкістю. Тому буде зайвим, наприклад, раз у декілька днів перевертати усе верх догори і перемивати у вашій спальні, якщо ви там лише спите вночі. У той же час кухня, яка брудниться швидше, вимагатиме до себе уваги набагато частіше, ніж інші приміщення.

Складіть собі план прибирання з різними інтервалами для різних місць квартири чи будинку, звертаючи увагу на особливості саме вашого способу життя і того, як швидко ваше житло потребує прибирання. Це ще й хороший спосіб не звалювати усю складну роботу на один день.

3. Мийте посуд одразу

Навіть втомитися не встигнете: 10 золотих порад, які допоможуть зробити прибирання швидко
Привчіть себе мити посуд одразу/ pixabay

Ось така банальна порада, якої насправді дотримуються не всі, може значно розвантажити прибирання вдома. Адже значно легше помити одразу декілька тарілок і чашок, ніж розбирати гору посуду потім.

4. На кухні мийте плиту в останню чергу

Це найбрудніша поверхня на кухні. Щоб спростити її очищення і не витрачати багато часу й сил, варто нанести засіб для чищення плити, а тоді лишити його так і піти прибирати інші місця кухні. Поки ви впораєтеся з іншими завданнями, засіб поступово роз’їдатиме бруд на плиті, і його залишиться лише стерти без зайвих зусиль.

5. Підтримуйте чистоту найбільш забруднених місць

Ванна, раковина у ванній кімнаті та на кухні, уже згадана плита – ці та інші місця у квартирі чи будинку брудняться дуже швидко. Щоб потім під час генерального прибирання не витрачати купу часу на те, щоб їх відчистити, буде значно простіше привчити себе регулярно їх протирати і споліскувати. Наприклад, обполіскувати ванну/ душ гарячою водою після того, як ви помилися, одразу відмивати плями зубної пасти від раковини, не лишаючи їх на потім.

6. Позбудьтеся зайвих пляшечок у ванній кімнаті

Якщо у вас зібралося перед дзеркалом у ванній кімнаті безліч різноманітних засобів, краще їх переглянути й ті, якими ви користуєтеся раз на тиждень або й рідше, прибрати у шухлядки. Адже під час прибирання вам доводиться постійно переставляти ці пляшечки, щоб протерти поверхню під ними.

7. Не захаращуйте свій простір непотрібними речами

Якщо у вас на полицях стоїть безліч різних дрібниць, вони лише ускладнять прибирання вдома. У той же час багато таких речей не виконують ніякої практичної функції. Краще перебрати їх і визначити, які з них справді вам потрібні й дорогі, а які стоять, бо "жаль викинути". Таку інвентаризацію можна проводити поступово, щодня прибираючи на одній з полиць. Зайві речі можна комусь віддати або ж просто викинути.

8. Проведіть "ревізію" вашого гардеробу

Навіть втомитися не встигнете: 10 золотих порад, які допоможуть зробити прибирання швидко
Переберіть одяг у вашій шафі/ pixabay

Часто буває, що полиці у шафі просто валяться від великої кількості одягу, а кудись вийти немає в чому. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, значить точно пора перебрати свій гардероб. Від тих речей, які ви не носите роками, краще позбутися. Інший одяг поділити за сезонами і той, який не відповідає порі року, заховати подалі до настання його часу.

9. Обзаведіться хорошим інвентарем та якісними миючими засобами

Цілком очевидно, що хороші миючі засоби, зручна швабра та потужний пилосос допоможуть не лише швидше, а й більш якісно впоратися із прибиранням. І це завдання не викликатиме у вас такого страху, як раніше.

10. Слухайте музику та аудіокниги під час прибирання

У такому разі прибирання вдома стане не лише швидшим, а й набагато приємнішим. При цьому краще одразу вмикати навушники – так вам не доведеться переривати прослуховування книги чи пісні, коли ви вмикатимете воду у крані або виходитимете на балкон. До того ж, після цього прибирання вже не асоціюватиметься у вас з чимось неприємним, і наступного разу ви очікуватимете його, як приємної події.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти