Навіть під час змивання: чому не можна тримати відкритою кришку унітазу

27 грудня 2022, 20:48
151832
Кришка унітазу служить не тільки для усунення небажаних запахів.
Унітаз
Чому не можна тримати відкритою кришку унітазу / скріншот YouTube, pixabay.com

Унітази були придумані кілька сотень років тому, а ось кришки до них з'явилися трохи пізніше. Багато хто впевнений, що вони служать для усунення небажаних запахів, але це так лише частково.

Піднята кришка-джерело неприємних запахів

Багатьом знайомий неприємний запах в туалеті, якщо кришка унітазу залишається відкритою. Цей запах може поширюватися не тільки по санвузлу, але і по всій квартирі.

Не плодіть бактерій!

Опускати кришку перед змивом необхідно з гігієнічних міркувань. В іншому випадку найдрібніші частинки продуктів життєдіяльності, краплі води і мікроби під напором з зливного бачка розлетяться по всій Вбиральні.

відео дня

Дослідники з Австралійського національного університету та Університету Південної Австралії, стаття яких опублікована у журналі Science of the Total Environment, прийшли до висновку, що миття рук і використання санітайзерів для запобігання спалахів бактеріальних і вірусних інфекцій в громадських місцях недостатньо.

Велику роль в цьому процесі можуть грати туалети. Незакриті кришки унітазів і сміттєвих відер, електросушарки для рук, засмічення і протікання в трубах — все це в комплексі може сприяти поширенню інфекції по будівлі.

Незакрита кришка відкриває щурам доступ до житла

Шкідники не бояться каналізації, добре плавають і вміють протискуватися через найтонші труби. Їм нічого не варто через стік унітазу потрапити в квартиру. Разом з собою вони принесуть не тільки шматочки екскрементів на шерсті, але і різного роду захворювання.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти