Деменція: "непомітні" симптоми, які можуть проявитися за 18 років до постановки діагнозу - дослідження

24 вересня 2021, 19:49оновлено 24 вересня 2021, 21:10
На жаль, в даний час немає ліків від деменції, але дослідження зробили великий прорив у її ранньому виявленні.
Деменція Альцгеймера
Виявлення симптомів за роки до постановки діагнозу є постійним центром досліджень./ Pixabay

Деменція-це загальний термін для позначення груп симптомів, пов'язаних з прогресуючим занепадом мозку. На жаль, в даний час немає ліків від деменції, але дослідження зробили великий прорив у її ранньому виявленні.

Це дуже важливо, тому що раннє втручання дозволяє виграти дорогоцінний час, щоб зміцнити захист мозку від найгірших наслідків його згасання.

Виявлення симптомів за роки до постановки діагнозу є постійним центром досліджень.

читайте такожДеменція: чотири продукти, які можуть знизити ризик розумового занепаду

Дослідження, проведене за участю понад 2000 осіб, показало, що тест пам'яті та мислення може виявити відмінності у людей, у яких розвивається хвороба Альцгеймера (яка становить більшість випадків деменції) за 18 років до постановки діагнозу.

На підставі тестів, завершених за 13-18 років до завершення дослідження, більш низький результат когнітивного тесту був пов'язаний з підвищеним на 85% ризиком розвитку деменції в майбутньому.

Це говорить про те, що розвиток хвороби Альцгеймера може початися на багато років раніше, ніж очікувалося, до того, як будуть виявлені симптоми."Деменція часто викликає зміни в мозку за роки до того, як симптоми стають очевидними", - сказав доктор Дуг Браун, директор з досліджень і розвитку Товариства Альцгеймера.

"Це дослідження показує, що можуть бути тонкі ознаки хвороби Альцгеймера в мисленні і пам'яті за 18 років до того, як може бути поставлений офіційний діагноз".

Він продовжував: "це може означати, що існує тривале вікно можливостей для лікування, протягом якого ми зможемо одного разу зупинити або уповільнити деменцію.

"Хоча ці тести не можуть точно передбачити, у кого розвинеться деменція, вони потенційно можуть бути використані для виявлення людей з групи підвищеного ризику".

Як знизити ризик

Хоча старіння є найбільшим фактором ризику розвитку деменції, дані показують, що є речі, які ви можете зробити, щоб знизити власний ризик.

До них відносяться підтримка активності, здорове харчування і тренування розуму.

Регулярна фізична активність-один з кращих способів знизити ризик деменції.

Як пояснює ТОВАРИСТВО Альцгеймера (AS), це корисно для вашого серця, кровообігу, ваги та психічного благополуччя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти