День НЛО: 5 небанальних фільмів про прибульців, що підкорять навіть скептиків

24 червня 2023, 07:00
Пошук позаземних цивілізацій з кінця 40-их років для багатьох став справою честі. Свято для тих, хто вірить в НЛО, пропонуємо відзначити якісним кіно.
24 червня - день НЛО
24 червня - День НЛО / колаж: Главред, фото: pexels.com

24 червня 1947 року відбулося перше офіційне оголошення про НЛО - пілот і бізнесмен Кеннет Арнольд під час польоту над Каскадними горами (штат Вашингтон) помітив 9 непізнаних літаючих об'єктів, які летіли, як "пущене по воді блюдце".

Численні інтерв'ю Арнольда не знайшли підтвердження у спецслужб США, проте породили підвищений інтерес до НЛО. Також завдяки Кеннету з'явився термін "літаюча тарілка". З 1947 року 24 червня вважають одним із Днів НЛО (другий святкують 2 липня), і називають відправною точкою для підвищеного інтересу вчених і аматорів до позаземних цивілізацій.

У День НЛО Главред пропонує подивитися фільми про прибульців - добірка вийшла строкатою і різноманітною.

Марс атакує! (1996)

Політична сатира, чорний гумор на межі абсурду, перестрілки і карикатурні марсіани - на тлі спроб Марса захопити Землю розгортається чимало цікавих історій. Яким буде перший близький контакт з прибульцями? Будьте впевнені, він перевершить ваші очікування.

Люди в чорному (1997)

Науково-фантастичний комедійний бойовик в якому режисери задаються питанням: А що якби прибульці мирно співіснували з землянами? Така інтеграція виявляється досить успішною, поки на Землю не прилітають інопланетні лиходії - вони полюють на артефакт, який може знищити всю планету. Щоб цього не допустити, за справу беруться Люди в чорному - секретні агенти, які знають про прибульців все.

Ковбої проти прибульців (2011)

Так-так, ви не помилилися. Фантастичний вестерн пропонує вам зануритися в атмосферу Дикого Заходу, який тероризують злісні інопланетні істоти. Головний герой - вигнанець, якому належить довести, що він гідний поваги. Значної ваги в суспільстві йому додає браслет, який виявляється смертельною зброєю проти прибульців.

Облівіон (2013)

Залишки людства перебралися на космічну станцію після того, як 60 років тому інопланетяни атакували та зруйнували Землю. Тепер вона непридатна для життя, і її використовують лише для трансформації води в енергію. Джек відповідає за те, щоб станції переробки залишалися справними. Під час чергової вилазки на небезпечну Землю він рятує дівчину, яка вже давно приходить йому у снах. Вона стає причиною того, що звичне життя Джека стрімко починає валитися.

Край світу (2019)

Класичний підлітковий фільм про дорослішання в одну мить, з вторгненням прибульців на землю, перетворюється в якісну науково-фантастичну пригоду, в якій юним героям належить, ні багато ні мало, врятувати весь світ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти