День Пам'яті Майкла Джексона: 9 божевільних фактів про Короля поп-музики

25 червня 2023, 07:00
2123
Дивовижні історії про не менш дивовижного Майкла Джексона гідні окремих спогадів.
День Пам'яті Майкла Джексона: 9 божевільних фактів про Короля поп-музики
Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року / коллаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

25 червня 2009 в 50 років пішла з життя людина-легенда, один з найтитулованіших артистів всіх часів і народів, Король поп-музики Майкл Джексон.

Хтось вважає, що він все ще живий, і разом з Елвісом Преслі ховається від шанувальників на райських островах. Так чи інакше, вже 14 років світ перебуває в скорботі за артистом, який і після свого відходу залишається впливовою фігурою світової культури.

Особистість Майкла Джексона і в наш час оповита таємницями та чутками. У день пам'яті екстраординарного артиста Главред розповість кілька цікавих фактів про нього.

1. На ранчо Майкла Джексона жили незвичайні вихованці. Наприклад, дві лами на ім'я Лола і Луїс. Артист був настільки прив'язаний до тварин, що навіть їздив з ними на свою звукозаписну студію в Лос-Анджелесі. Також у нього був шимпанзе на ім'я Бабблс.

2. У 1984 році, на зйомках для реклами Pepsi, волосся (тоді Король поп-музики носив афро) загорілося, після чого співак став лисіти і був змушений постійно носити перуки. Подейкують, що для більш природного вигляду перуки і маскування лисини, Джексон навіть робив татуаж уздовж лінії росту волосся.

3. Незважаючи на те, що Король завжди був худорлявим, він дуже любив фастфуд. Найбільше - мексиканську їжу.

4. Вважається, що Майкл Джексон залишив після своєї смерті мільйон доларів штрафу за прострочені книги - він брав їх у бібліотеках, але забував повертати. Любов до літератури у співака почалася ще в дитинстві, а в його особистій бібліотеці з часом набралося понад 10 тис. книг.

5. Майкл Джексон помер в 2009 році, але його життя могло обірватися раніше - 11 вересня 2001 року у Всесвітньому торговому центрі, який був знищений в результаті терактів Аль-Каїди, у нього була призначена ділова зустріч. Але співак проспав, запізнився на літак і зустріч скасував. Пізніше він заявляв що життя тоді йому врятувала мама - напередодні ввечері вони забалакалися по телефону, тому артист не встав вчасно.

6. Король поп-музики потрапляв 39 разів до Книги рекордів Гіннесса і був двічі номінований на Нобелівську премію миру - в 1998 і в 2003 роках. За своє життя на благодійність Джексон витратив понад 500 млн. доларів.

7. Також у нього був "Оскар". Правда, співак його придбав - йому належала статуетка Девіда Селзніка за фільм "Віднесені вітром" (1939).

8. Джексон вважається класичним представником чоловіка з синдромом Пітера Пена, який відмовляється дорослішати. Іронічно, але співак проходив проби на роль Пітера Пена у фільмі "Капітан Крюк" (1991). Також він був шанувальником Людини-павука і мріяв колись зіграти супергероя в одній з екранізацій коміксу.

9. Артист був відомий своєю хореографією, проте мало хто знає, що він також був майстром бойових мистецтв: Майкл Джексон мав чорний пояс з карате, який отримав в 90-их в Японії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти