День працівників радіо: яскраві листівки, теплі привітання у прозі і віршах

16 листопада 2022, 05:10оновлено 16 листопада 2022, 11:08
649
Цікаві ідеї для привітання з Днем працівників радіо телебачення та зв'язку 2022 для колег і друзів
радіо_мішка_медведь плюшевий_чемодан_наушники
День працівників радіо, телебачення та зв'язку 2022 / 1zoom.ru

У ці дні своє професійне свято відзначають працівники радіо і телебачення. Без їх роботи не було б інформаційного розмаїття і можливості дізнатися оперативні новини. Часом ці люди працюють в небезпечних для життя умовах, показуючи і розповідаючи про війну Росії проти України. Тому День працівників радіо телебачення і зв'язку України сьогодні – особлива дата, коли можна привітати колег, друзів і подякувати їм за виконану роботу.

Пропонуємо дізнатися, як можна привітати з найдобрішим святом:"День доброти 2022: історія, традиція, а також яскраві та теплі листівки".

День працівників радіо: історія свята

Трохи більше 30 років тому всіх, хто доносив інформацію і створював програми на телебаченні вітали 7 травня. Ця дата була встановлена відразу після закінчення Другої світової війни на честь створення радіо Олександром Поповим.

відео дня

Після розпаду СРСР Укртелерадіокомпанія запропонувала встановити нову дату - 16 листопада. У цей день в 1924 році в Харкові вийшла в ефір перша в країні радіопередача. Свято було затверджено президентським указом 11 листопада 1994 року.

Перша радіопередача складалася всього з двох фраз, які сказав радіотехнік " Алло, алло, алло! Говорить Харків! Говорить Харків! Говорить Харків!". Ці фрази почули 70 радіоаматорів. Пізніше з'явилися диктори та інші фахівці, які створювали радіопрограми. Перший повноцінний радіоефір вийшов у київській телестудії в 1939 році. Трансляція тривала 40 хвилин, що було суттєвим проривом.

Коли свято радіо і зв'язку відзначають з ініціативи ЮНЕСКО? У всьому світі професійне свято призначено на 13 лютого. У цей день вийшла перша радіопередача.

Зараз до працівників радіо приєдналися співробітники телебачення та Інтернет-ЗМІ. Також 16 листопада відзначають своє професійне свято фахівці, що працюють у сфері зв'язку, телефонних мереж. Тому 16 листопада – це не тільки День радіо, але ще і День зв'язківця 2022 в Україні. Також з Днем радіо і зв'язку сміливо можна привітати журналістів, режисерів, операторів, продюсерів та інших фахівців, які працюють над створенням новинного і розважального контенту.

День радіо 2022: листівки, привітання у віршах та прозі

У цей день ми пропонуємо відправити привітання всім, хто має відношення до цього професійного свята.

день працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022
День працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022

***

Перед приймачем я слухаю ефір:

Хвилями інформації наповнений цей світ.

Біжать по дротах слухняні сигнали,

І в тиші шукаю я нові канали.

Я в цей день тобі бажаю

Бути з миром на одній хвилі,

Тебе сердечно вітаю,

Нехай радості додасться подвійно.

день працівників радіо телебачення і зв'язку України
День працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022

***

Всіх працівників привітати

Теле, радіо хочу.

Висвітлювати наш світ нелегкий

Нехай вам буде по плечу.

Даруєте ви людям радість,

Подяка всім вам шлю.

Щастя, радості, достатку

Побажати зараз хочу.

***

Вітаю з Днем радіо! Хочу побажати в цей день легких ефірів, хороших новин, креативних ідей, завжди опинятися в потрібний час в потрібному місці і отримувати найсвіжішу і ексклюзивну інформацію.

день працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022
День працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022

***

З Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку! У цей день я від душі хочу побажати йти в ногу з часом і кожен день мати можливість слухати тільки хороші новини, веселі пісні, дивитися цікаві передачі і особисто брати участь в захоплюючих проектах. Не втрачай зв'язку з українським мовленням і будь завжди на гребені хвилі успіху.

День працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022
День працівників радіо телебачення та зв'язку України 2022

***

Вітаю з Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку! Бажаю яскравого, захоплюючого, різноманітного і цікавого життя, як сюжети і пісні на радіо, стабільного зв'язку. Удачі в кожному робочому дні, мирного неба над головою, натхнення і неординарних ідей.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти