День народження Френсіс Макдорманд: 5 кращих фільмів харизматичної іменинниці

23 червня 2023, 07:00
Від чорного гумору до чорно-білого кіно за мотивами Шекспіра - Френсіс Макдорманд стає рідною глядачеві за лічені хвилини екранного часу.
Френсіс Макдорманд
23 червня Френсіс Макдорманд відзначає День народження / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, imdb.com

23 червня свій 66 День народження відзначає американська акторка Френсіс Макдорманд. Не фатальна красуня, не королева крику, найчастіше їй дістаються ролі простих жінок з безпосереднім характером, і чарівністю, яка якщо і не затьмарює все навколо, значить вона працює не на повну силу.

Акторка змінила вигляд сучасного Голлівуду довівши, що роль - не вирок, а амплуа можна міняти стільки разів, на скільки у тебе вистачить сміливості і таланту. За свою кар'єру Макдорманд була 350 разів номінована на престижні кінопремії, і 150 разів йшла з перемогою. У неї 4 "Оскара", причому два з них вона отримала за один рік.

Главред рекомендує до перегляду 5 фільмів, які Френсіс Макдорманд перетворила на справжні шедеври.

Фарго (1996)

Перший "Оскар" Френсіс Макдорманд. Торговець автомобілями та хронічний невдаха наймає двох головорізів, щоб ті викрали його дружину. Він хоче отримати величезний викуп від тестя, але згодом змінює своє рішення. На жаль, злочинці вже взялися за справу, яка, звісно, відразу йде не за планом. Вони залишають за собою доріжку з випадкових жертв, яка виводить поліцейську на 7 місяці вагітності на їх слід.

Прочитати і спалити (2008)

Ще одна чорна комедія братів Коен про те, як одна маленька деталь може призвести до незворотних змін. Двоє співробітників спортзалу виявляють диск з даними, які приймають за секретні документи ЦРУ. Вони вирішують шантажувати ним колишнього агента в надії отримати велику винагороду. Попутно розкривається кілька скелетів в шафі, які залишають секретні служби Америки в повному шоці.

Міс Петтігрю живе одним днем (2008)

Мила комедія про незвичайну дружбу невдачливої гувернантки міс Петтігрю з акторкою, робота у якої кардинально змінює життя жінки. Головне - бути собою, і вірити, що дивовижні речі відбуваються щодня.

Три білборди за межами Еббінга, Міссурі (2017)

На околиці міста Еббінг з'являється три білборди - ними вбита горем Мілдред Гейз намагається підстьобнути шерифа до пошуку злочинців, які жорстоко вбили її доньку. Бездіяльність законників виводить матір з себе, що запускає низку незворотних події.

Трагедія Макбета (2021)

Переосмислення класичної шекспірівської трагедії у форматі чорно-білого кіно. У цьому фільмі Френсіс Макдорманд також виступила в якості продюсера.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти