День народження принцеси Діани: 10 маловідомих фактів про життя Леді Ді

1 липня 2023, 07:00
Королева людських сердець була дуже яскравою, тому згоріла занадто швидко. Втім, її спадщина та тепло живуть і сьогодні.
Принцеса Діана
1 липня - День народження принцеси Діани / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

1 липня принцесі Діані могло б виповнитися 62 роки. Суперечлива фігура, поп-зірка британської королівської сім'ї за свій короткий шлях дійсно змогла стати Королевою людських сердець, як вона і мріяла.

І зберегти цей негласний титул і в наші дні. У День народження принцеси Діани Главред знайомить читачів з фактами про життя Леді Ді, про які мало хто знає.

1. Леді Ді в дитинстві хотіла стати балериною, і довгий час ходила на заняття з танців. І хоч, за словами її викладачів, виходило у неї дуже добре, Діана виросла занадто високою, щоб займатися балетом професійно. Її зріст становив 1.78 м.

відео дня

2. Також вона прекрасно танцювала чечітку. Танець завжди супроводжував її. У 1985 році вона влаштувала принцу Чарльзу сюрприз - в парі з хореографом Уейном Сліпом вона станцювала для нього та його друзів під пісню Біллі Джоела "Uptown Girl".

3. Титул "леді" майбутня принцеса отримала, коли їй було всього 14 років, після того як її батько успадкував титул графа Спенсера.

4. Вона завжди надсилала власноруч підписані листівки подяки, незважаючи на те, від кого отримувала подарунки. Після народження принца Вільяма, якого буквально засипали презентами, Діана написала більше тисячі карток. Сьогодні такі картки можна купити у колекціонерів. Їх вартість коливається від двох до двадцяти тисяч доларів.

5. Серед близьких друзів королеви людських сердець були Елтон Джон, Джордж Майкл, Лайза Мінеллі, Тільда Суонтон, Голді Хоун і Курт Расселл.

6. Діана була величезною фанаткою гурту ABBA. На весільній вечірці принца Вільяма і Кейт Міддлтон грали пісні шведського поп-колективу, щоб вшанувати пам'ять принцеси.

7. Леді Ді називала свого старшого сина вомбатом. Таке кумедне прізвисько причепилося до Вільяма, коли йому було всього два роки. Тоді він з матір'ю подорожував по Австралії, де мешкають ці звірята.

8. Коли принц Вільям і принц Гаррі стали цікавитися дівчатами, їм дуже припала до смаку американська модель Сінді Кроуфорд. Тоді Діана влаштувала їм сюрприз, та запросила красуню на чай.

9. Діана поклала початок традиції для королівських наречених, коли відмовилася від слова про підпорядкування своєму чоловікові під час весільної обітниці, як це передбачено в Книзі загальних молитов, що датується 1662 роком. Замість цього вона пообіцяла "любити його, втішати, шанувати і оберігати його в хворобі і в здоров'ї". І Кейт Міддлтон, і Меган Маркл наслідували її приклад і утрималися від "підпорядкування" у своїх обітницях під час весільних церемоній.

10. Принцеса Діана кинула школу, коли їй було 16 років. До одруження з Чарльзом вона працювала вчителькою та нянею. Також вона стала першою королівською нареченою, у якої була оплачувана робота. До слова, її перша невістка, Кейт Міддлтон, була першою королівською нареченою з вищою освітою.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти