День народження Тото Кутуньо: 5 хітів неповторного італійця

7 липня 2023, 07:00
1876
У 80-их Кутуньо звучав з кожного радіо, але і сьогодні його талант залишається одним із символів італійської музики.
7 липня - День народження Тото Кутуньо
7 липня - День народження Тото Кутуньо / колаж: Главред, фото: instagram.com/totocutugnoofficial

Італійський співак і композитор-пісняр Тото Кутуньо 7 липня святкує ювілей - 80 років. Своє ім'я артист увічнив в історії музики і хітами власного виконання, і шлягерами, які він написав для інших.

Наприклад, весь репертуар французького співака Джо Дассена - авторства Кутуньо. Для Адріано Челентано він написав понад 25 пісень, а Мірей Матьє подарував легендарну пісню Ciao, bambino, sorry.

У День народження Тото Кутуньо Главред пропонує згадати п'ять головних хітів талановитого італійця:

L’italiano

Пісня, яка зробила Тото Кутуньо відомим у всьому світі. Вперше вийшла в 1983 році. Вона розповідає про життя простих італійців в 80-их роках - з їх красою, чеснотами, пороками і стереотипами. Спочатку пісню Кутуньо склав для Адріано Челентано, але той відмовився. Тоді артист сам виконав її на фестивалі в Сан-Ремо, і зробив її легендарною.

Solo noi

З цієї пісні для Тото Кутуньо почалася сольна кар'єра - в 1980 році, після розпаду гурту Albatros, який мав в Італії кінця 70-их великий успіх, співак виступає з Solo noi на музичному фестивалі в Сан-Ремо, та завойовує перемогу.

Insieme: 1992

Тото Кутуньо, вже маючи світову славу, приймає пропозицію взяти участь в Євробаченні-1990, яке проходило в Загребі, Хорватія. Не дивно, але він здобув перемогу, і вже в 1991 році вів пісенний конкурс в рідній Італії. Переможна пісня Insieme: 1992 оповідає про єдність Європи.

Serenata

Завдяки своїй серенаді Тото Кутуньо отримав шалену популярність в країнах, які входили в радянський союз. У 1984 саме з Serenata почалося їх знайомство з італійським співаком - його показали по радянському телебаченню, і він моментально підкорив глядача.

Innamoratti

І наостанок - ніжна пісня про закоханих від оксамитноголосого італійського іменинника.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти