День народження Дантеса: 5 хітів співучого волонтера з українським вайбом

28 червня 2023, 07:00
308
Про Україну з гумором, душею та ніжністю, про українців російською та українською - Дантес-співак і Дантес-волонтер гідні того, щоб бути почутими.
Володимир Дантес
28 червня День народження відзначає Володимир Дантес / колаж: Главред, фото: instagram.com/vladimirdantes

28 червня своє 35-річчя відзначає співак, комік і волонтер Володимир Дантес. Його життя, як і життя багатьох українців, круто змінилося з початком повномасштабної війни. Благодійні концерти, перегін автомобілів для наших захисників, робота волонтера, яку він широко і без прикрас висвітлює в соціальних мережах... Артист несе в маси думку про те, що бути українцем - круто, а допомагати наближати перемогу - велика честь.

До того ж іменинник став складати соціально значущі пісні, які здатні надихнути і підняти настрій - про почуття і думки, знайомі сьогодні кожному українцю.

Главред в День народження Володимира Дантеса пропонує прослухати п'ять кращих хітів з крутим характером:

1. Мы не один народ

Пісня, яку Дантес випустив через місяць після початку повномасштабного вторгнення країни-окупанта в Україну. Слова - це біль і страх кожного українця, який зустрівся з війною віч-на-віч. Втім, посил і тоді вже був ясний - Україна стоятиме за свою країну всупереч усьому.

2. Ветер надежды

Надія потрібна кожному. Лірична пісня Євгенії Власової у виконанні Володимира Дантеса під час війни знайшла новий сенс, але не втратила свою силу. Трек прослухали понад 90 тис. разів, а значить є надія, що люди почули меседж співака: рф - країна-окупант, путін - злочинець, війна в Україні - реальна, і її пора зупинити.

3. Обійми

Співак більшу частину свого життя розмовляв російською, але з початком війни перейшов на рідне слово. Пісню він присвятив всім тим, хто, як і він, боїться здатися смішним або безглуздим, але все ж обирає українську мову. "Цим треком я хочу підбадьорити всіх, хто намагається, докладає зусилля і йде цим шляхом. А тим, хто досі боїться перейти на українську: друзі, нічого страшного в цьому немає. З мене жодного разу не посміялись, а навіть навпаки – стільки підтримки я ще не отримував", - розповідає Володимир Дантес.

4. Not A Refugee

"Українці — не біженці в інших країнах, ми гості. Просто дехто поки затримався в гостинних країнах, але всі хочуть скоріше повернутися додому. Зараз занадто багато суму: в піснях і в житті. Тому я зрозумів, що пісня повинна мати життєвий сенс, показати реальність справжніх українців та українок, які попри все продовжують шукати позитив", - так говорить про свою пісню артист у надії, що хтось знайде в ній розраду, в надії, що допоможе не опускати руки, навіть якщо рідний дім поки тільки сниться.

5. Чуєш

Пісня-настрій, яка викликає посмішку, і захоплює "смачним" колоритним кліпом. "У мене на обличчі завжди зʼявляється усмішка при перших звуках (сподіваюсь і вам стане веселіше).Відео - наче сюрреалістичний сон, де все змішалось, але головне залишилось незмінним - поруч кохання, друзі, я вдома і все добре", - говорить про свою пісню Дантес.

Інші новини про Володимира Дантеса:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти