Дерево кохання: чому воно обов'язково має бути в кожному будинку

7 лютого 2022, 03:52
Дерево кохання аіхризон - ідеальна "валентинка", адже його листочки схожі на маленькі серця. При цьому рослина невибаглива - з нею впорається навіть новачок.
Дерево кохання: чому воно обов'язково має бути в кожному будинку
Аіхризон красивий та невибагливий та є справжнісіньким символом любові / колаж pixaby, floradoma.com

День святого Валентина вже не за горами. Якщо ви задумалися, що подарувати на 14 лютого дівчині, мамі, подрузі, то зупиніть свій вибір на квітах. Але не на стандартному букеті, а на кімнатній рослині. Відмінний варіант - аіхризон, інша назва цієї рослини - дерево кохання. Таке ім'я він отримав завдяки своїм листочкам, які схожі на маленькі серця. Вважається, що аіхризон приносить любов, щастя і благополуччя в той будинок, в якому росте.

Аіхризон - догляд

Дерево любові - невибаглива рослина. Впорається з ним навіть новачок в квітникарстві. Аіхризон легко переносить будь-які температури, не вимагає додаткової підгодівлі, не особливо схильний до атаки шкідників.

Єдине, чому доведеться навчитися, - це правильно поливати дерево кохання, щоби не залити і не засушити коріння.

відео дня

Як правильно поливати аіхризон

Навесні і влітку аіхризон треба поливати регулярно, взимку - рідко. При перезволоженні ґрунту можливе опадання листя і загнивання коренів. У весняно-літній період необхідна підгодівля раз на 2 тижні.

Лайфхак: Щоби зрозуміти, чи потребує аіхризон поливу, потрібно трохи натиснути на листочок рослини. Якщо листя стане довго відновлювати первісну форму або на вигляд буде здаватися занадто млявим, то аіхризон потрібно полити.

Аихризон - види

  • Аіхризон звивистий, Aichryson tortuosum. Листочки покриті сріблястим ворсом. Квітки бежеві.
  • Аіхризон розпростертий, Aichryson laxum-кущовий вид з ромбовими пухнастими листами. Квітки жовті.
  • Аіхризон очітколістний, Aichryson sedifolium - напівчагарниковий сукулент (до 40 см заввишки) з близько розташованими булавовидними листочками без опушення. Квітки жовті.
  • Аіхризон точковий, Aichryson punctatum - чагарник із зеленим листям. Квітки жовті.
  • Аіхризон Бетанкура, Aichryson bethencourtianum - кущик до 15 см заввишки з опушеними листям, часто з фіолетовим відтінком. Квітки насичено жовті. Після цвітіння втрачає більшу частину листя, але сам не гине.

Дерево любові аіхризон - прикмети

Аіхризон наділяють майже що магічними властивостями. За повір'ями ця рослина приносить в будинок любов, вірність, мир і взаєморозуміння.

Холостяки і незаміжні дівчата, купивши дерево кохання, обов'язково зустрінуть свою половинку.

Якщо дерево любові зацвіло пишно і рясно, то для самотньої людини це віщує швидке знайомство, яке переросте в любов.

Для сім'ї цвітіння аіхризона теж сприятливий знак. На власників рослини чекає вдала покупка або примирення після сварки. Для закоханих пар квітучий аіхризон віщує весілля в недалекому майбутньому.

Якщо аіхризон втрачає листя, значить рослина прийняло на себе потужний енергетичний удар недоброзичливців або заздрісників.

Різке в'янення квітки попереджає про прийдешню сварку.

Чи можна дарувати аіхризон

Згідно забобонів, дарувати аіхризон небажано, мовляв, таким чином можна забрати разом з рослиною і благополуччя дарувальника. Але розвіяти "злі чари" можна, якщо дати натомість монетку.

Також є думка, що жовті квіти - символ розставання. Водночас інша версія свідчить, що подарунок у вигляді аіхризона, що цвіте жовтими квітами, приносить в будинок багатство.

Раніше Главред назвав топ-5 кімнатних рослин, які принесуть сімейне щастя і допоможуть знайти любов.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти