Коли хочеться усамітнення: яскравий і дешевий живопліт для вашого саду

30 березня 2023, 16:19оновлено 31 березня 2023, 13:41
Почалася весна і багато хто вже зараз приступають до підготовки свого саду до цвітіння.
Дешева жива огорожа
Дешева жива огорожа / колаж фото pexels.com

Іноді свою площу хочеться захистити, але не хочеться робити це за допомогою паркану. В такому випадку зробити це можна за допомогою живоплоту, про який ми сьогодні і поговоримо.

Що можна посадити в якості живоплоту - найпопулярніші варіанти

Для того, щоб захистити свою ділянку або захистити сад, а може просто розділити територію на секції - можна використовувати живоплот. Найчастіше в його ролі можна побачити наступні популярні варіанти: Тую, Ялівець, Тис. Також часто використовують Дерен білий і Спірею (в народі - Наречена).

Дешева жива огорожа - що вибрати

У тому випадку, якщо садівник не має великої кількісті коштів - можна звернутися до дешевих видів рослин. Наприклад - до настурції. Ця яскрава рослина зажадає основ, які можна зробити з дощок. Плюс огорожі в тому, що вона швидко росте. Також досить дешевими є насіння запашного кучерявого горошку. Це буде не тільки зелень, але і яскраві квітконоси. Крім іншого можна використовувати плющ, проте росте він не швидко і вимагає обмеження.

відео дня

Вічнозелені рослини для живоплоту - будуть радувати завжди

Серед вічнозелених варіантів огорожі вибір також досить великий. До них, звичайно, відноситься Туя, Ялини і ялівець. Вони завжди залишаються яскравими, а часом і ароматними. Мінуси цих рослин також є - вони досить повільно ростуть. Також до них можна віднести Кипарис і Самшит. Ці рослини не варто садити в тому випадку, якщо вам хочеться мати щороку різну огорожу.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти