Дієтолог пояснила, які сухофрукти найкорисніші

5 листопада 2021, 05:04
Дієтолог окремо нагадала, що сухофрукти зберігають всю калорійність цілого плоду, тому вкрай важливо ретельно стежити за кількістю з'їденого.
Сухофрукти
Дієтолог пояснила, які сухофрукти найкорисніші / УНІАН

З усього різноманітності сухофруктів, є як мінімум чотири, які найбільш корисні для тіла. Про це відомий дієтолог Людмила Микитюк заявила в коментарі РИА Новости.

"Найпоширеніші і найбільш корисні сухофрукти - родзинки, курага, фініки, чорнослив. Вони дуже поживні. У них в три рази більше клітковини, вітамінів і мінералів, ніж у свіжих фруктах. Вони можуть задовольнити більший відсоток рекомендованої добової норми корисних речовин. У цих ласощах міститься багато поліфенолів, які є сильним антиоксидантом", - заявила фахівець.

Однак Микитюк окремо нагадала, що сухофрукти зберігають всю калорійність цілого плоду, тому важливо стежити за кількістю з'їденого, інакше від корисного ласощі можна легко набрати вагу.

відео дня

"Фініки багаті залізом, калієм, клітковиною. Лідирують серед антиоксидантів, чим сприяють зменшенню пошкоджень, викликаних вільними радикалами. На останніх місяцях вагітності сприяють розширенню шийки матки. Курага - профілактика захворювань очей. Багата клітковиною, калієм, вітамінами А і С.може забезпечити 47% добової норми вітаміну А, а це корисно для нашої шкіри і очей", ‒ підсумувала дієтолог.

читайте такожДієтолог розповіла, який з осінніх фруктів найкорисніший для тіла

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти