Дієтолог пояснила, скільки яблук можна з'їсти за добу

20 серпня 2021, 00:15
Для того, щоб не перевантажувати травлення, каже відомий дієтолог, яблука краще регулярно вживати в першій половині доби. І в помірних кількостях.
Яблуко
Дієтолог пояснила, скільки яблук можна з'їсти за добу / ua.depositphotos.com

Кінець літа-період, коли люди можуть отримати велика кількість вітамінів і мікроелементів з яблук. Про це розповіла в інтерв'ю Радіо Супутник кандидат медичних наук і відомий дієтолог Римма Мойсенко.

"Якщо ми говоримо про здорову людину з нормальною можливістю перетравлення яблук, то для нас корисні і червоні, і зелені, і жовті яблука. Якщо ми говоримо про людину вікову, то потрібно вибирати яблука з найменшою кількістю зайвої фруктози, нейтральні – не солодкі і не кислі. Як правило, це жовто-зелені яблука. Вміст вітамінів і мікроелементів практично однаковий, неважливо, якого кольору яблуко", - заявила вона.

Для того, щоб не перевантажувати травлення, каже Мойсенко, яблука краще їсти в першій половині дня − в крайньому випадку не пізніше полудня. Денна норма в кінці літа-початку осені, коли в продаж надходять яблука нового врожаю, – до 300 грамів.

читайте такожСмачна домашня пастила з яблук: неймовірно простий рецепт

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у Вінницькій області фермери виростили спеціальні яблука з тризубом - к 30-річчю з Дня проголошення Україною незалежності.

"Наклейки були зроблені десь тиждень тому, тобто наклеюється на зелену частину яблуко, з часом на сонці запалюється яблуко і під наклейкою залишається зеленим, ось і маємо такий результат", — розповів фермер Руслан Заїка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти