Дієтолог пояснив, як нестача сну впливає на організм людини

14 серпня 2021, 06:47
Кількість сну, необхідна організму, говорить авторитетний дієтолог Світлана Фус, найбільшою мірою залежить від того, в якому віці знаходяться людина.
Сну
Дієтолог пояснили, як нестача сну впливає на організм людини / ua.depositphotos.com

Від якості сну залежить і вага людини, і ефективність енерговитрат протягом доби. Про це розповіла відомий лікар-дієтолог Світлана Фус.

Як каже вона ‒ щоб зберігати здоров'я, продуктивно працювати і добре себе почувати, потрібно неодмінно знати, скільки часу необхідно, щоб організм відпочивав під час сну.

"Фізична втома - не єдина проблема, пов'язана з нестачею сну. Це може привести до відсутності апетиту, ускладнення мислення і зниження концентрації уваги. У багатьох недолік сну істотно впливає на набір зайвої ваги, навіть за умови щодо нормального харчування. Тому сон може бути хорошим лікарем і помічником в нормалізації ваги", — пише дієтолог.

відео дня

Кількість сну, необхідна організму, говорить Фус, залежить від віку людини. Сон повинен тривати в середньому не менше семи годин.

Сон менше семи годин, повідомляє дієтолог, збільшує ризик не тільки ожиріння, але і діабету, гіпертонії, ішемічної хвороби серця.

"Нестача сну негативно впливає на когнітивні (пізнавальні), функції мозку, збільшує ймовірність помилок на роботі", — підсумувала Фус.

читайте також"З ніг до голови": як нестача сну впливає на кожну частину тіла

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група вчених з Університету Квінсленда (Австралія) в результаті досліджень прийшла до висновку, що міцний сон захищає організм людини від зараження хвороботворними мікроорганізмами, до яких відносяться віруси і бактерії.

До того експерти назвали кілька речей, які перед сном робити не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти