Дієтолог розповів, яка риба не несе користі для організму

5 жовтня 2021, 00:49оновлено 5 жовтня 2021, 13:20
На його думку, в результаті масового забруднення річкових вод харчові характеристики певного виду риб давно ставляться фахівцями під сумнів.
Сома
Дієтолог розповів, яка риба безпечна для організму / ua.depositphotos.com

Річкову рибу, яку вирощували на південному сході Азії рибу, ні в якому разі не слід включати в раціон через її малу корисність. Про це розповів відомий дієтолог Михайло Гінзбург.

На його думку, в результаті забруднення азіатських річок її харчові характеристики ставляться фахівцями під сумнів.

"Зараз пішли соми якісь, вирощені, з Південно-Східної Азії. Якась жирна річкова риба, я б не похвалив. По-перше, річки дуже часто забруднені продуктами життєдіяльності людей і продуктами промислового виробництва", - сказав Гінзбург.

відео дня

Експерт зазначив, що традиційно у річкової риби величезна кількість плюсів, але про річкові продукти з Південно-Східної Азії таке сказати не можна.

Крім того, вирощений в річкових умовах лосось також, говорить Гінзбург, не вважається корисним. На думку дієтолога, як би там не було, все залежить від того, чим харчується риба.

"Не дуже високо цінується лососева вирощена риба. Форель, сьомга – як би красиво вони не виглядали, їх теж не хвалять. Якщо їх годувати тим же, чим і свиней, у них і жир формується не рибний, а звичайний", – підсумував він.

читайте такожДієтолог пояснила, яким людям шкідливий ріпчасту цибулю

Нагадаємо, раніше відомий дієтолог Альбіна Комісарова розповіла, що лосось, Атлантичний оселедець, червона і чорна ікра, сардини, мідії, устриці, райдужна форель і скумбрія - кращі джерела омега-3. Також вона назвала приховану загрозу тунця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти