Дієтолог розповіла, чим корисні груші та кому їх не можна їсти

3 жовтня 2021, 05:02
Груша не лише смачна смачна, але і дуже корисна. Однак людям із загостреними хворобами органів травлення краще утриматися від вживання груш всіх видів.
груша
Груші можна їсти не всім, є протипоказання / Фото ua.depositphotos.com

З початком осені прийшов і сезон груш. Цей соковитий і ароматний фрукт припаде до смаку багатьом, але ось їсти його все ж таки можна далеко не всім. Дієтолог Світлана Фус розповіла про корисні властивості груш і пояснила, кому вони протипоказані.

Чим корисна груша

Груші є натуральним джерелом харчових волокон: в ста грамах фрукта міститься 14% добової потреби, написала дієтолог в Instagram.

Груша містить кремній - 17%, мідь - 10%, залізо - 12% і калій - 6%.⁣⁣

відео дня

"Вітаміну С в ній небагато - 5-6%. Наприклад в яблуці - 11% в 100 г від добової потреби. Серед інших цінних компонентів - вітаміни групи В, особливо фолієва кислота (В9), фенольні сполуки, дубильні речовини (таніни). Ці корисні речовини містяться переважно в шкірці плоду", - зазначила експерт.

У м'якоті груші містяться прості вуглеводи: 10-12 г на 100 г фрукта.

"Переважає фруктоза, як і в яблуці, але груша містить ще й солодкий сорбітол, тому вона солодша за яблука. Слідкуйте за вживанням солодких фруктів. Надмірне споживання не лише солодощів, а й фруктів може призвести до надмірної ваги", - попередила Світлана Фус.

читайте такожДієтолог розповіла, який з осінніх фруктів найкорисніший для тіла

Сполуки калію, що містяться в грушах, мають сечогінні властивості та сприяють виведенню солей. Фолієва кислота відіграє важливу роль в процесах кровотворення, фенольні сполуки зміцнюють капіляри, мають протизапальну дію.⁣⁣

Кому не можна їсти груші

"При загостренні хвороб органів травлення від груш краще утриматися: в них багато клітковини, яка подразнює слизову оболонку кишечника і підсилює перистальтику і багато фруктози, яка при надмірному вживанні може викликати підвищене газоутворення", - зазначила дієтолог.

Раніше повідомлялося, що груші - корисні фрукти, в яких є багато вітамінів і корисних речовин. Проте грушу не можна їсти на голодний шлунок і у неї є низка категоричних протипоказань.

Як повідомляв Главред, раніше дієтолог Світлана Фус перерахувала всі благотворні властивості чорниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти