Дієтолог розповіла продукти, які здатні поліпшити роботу мозку

28 серпня 2021, 23:58
Дієтолог Марина Макуха вважає, що людині слід та варто регулярно і в помітних кількостях вживати правильні і перевірені поліненасичені жири.
мозок
Дієтолог розповіла продукти, які здатні поліпшити роботу мозку / ua.depositphotos.com

Стимулюванню роботи мозку можуть допомогти риба, горіхи, куркума і овочі. Про це повідомляє портал РИА Новости з посиланням на думку дієтолога Марини Макухи.

За словами медика, клітини головного мозку - нейрони - потребують надходження корисних речовин. Під час навчання, розумової активності і напруженої діяльності їх потреба в цих речовинах істотно зростає. Фахівець підкреслила, що збалансований раціон є запорукою здорової мозкової діяльності.

Дієтолог додала, що людині слід вживати правильні поліненасичені жири, які містяться в жирній морській рибі, горіхах, рослинних оліях.

відео дня

"Ці речовини здатні регулювати холестериновий обмін, беруть участь у метаболізмі, мають високу поживну цінність для організму в цілому і головного мозку зокрема", - сказала вона.

Макуха підкреслила, що такі речовини, як магній, цинк і селен, що містяться в шоколаді і бананах, здатні покращувати пам'ять, настрій, концентрацію уваги і працездатність мозку.

"Вітамін D важливий у формуванні швидкості реакцій і якості запам'ятовування - він міститься в молоці і морепродуктах", —підсумувала вона.

читайте такожПродукти, через які швидше за все темніють зуби - пояснення дієтолога

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти