Дієтолог розповіла, чи існують бюджетні суперпродукти

21 вересня 2021, 04:49
Крім усього іншого, каже дієтолог, суперпродукти допомагають людському організму набагато ретельніше регулювати рівень цукру в крові.
Продукт
Дієтолог розповіла, чи існують бюджетні суперпродукти / ua.depositphotos.com

Насіння льону, морська капуста і гречка – самі бюджетні суперпродукти. Про це написала відомий дієтолог Ольга Деккер на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

За її словами, насіння льону містять масу корисних речовин: вітаміни груп А, В, Е і F, залізо, кальцій, магній, цинк. Крім того, вони багаті ненасиченими жирами Омега-3 і Омега-6, а також клітковиною. Завдяки їм в значній мірі знижується ризик розвитку онкологічних хвороб, нормалізується робота серця і шлунково-кишкового тракту.

Крім того, такі суперпродукти допомагають регулювати цукор в крові, зазначає експерт. У морській капусті, крім вітамінів, є багато йоду. Продукт має очищаючу дію, виводячи токсини з організму. Даний продукт Деккер радить включати в раціон при захворюваннях щитовидної залози і для профілактики раку, однак у нього є протипоказання, в зв'язку з чим необхідна консультація фахівця.

відео дня

Гречка багата білком і не містить крохмаль або глютен. У ній багато вітамінів групи В, антиоксидантів, заліза, а також клітковини, яка відповідає за нормальне функціонування шлунково-кишкового тракту і відчуття насичення, заявила фахівець.

читайте такожЇжа для розуму: дієтолог перерахувала продукти, які "прокачають" ваш мозок

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти