Дистанційне навчання: психотерапевт попередила про небезпечні наслідки для здоров'я дитини

7 листопада 2021, 21:30
Як ковідні реалії змінюють дитину – розповіла сімейний психолог, психотерапевт та сексолог Олена Щербань.
Діти в масках, коронавірус
Як дистанційне навчання впливає на дітей / УНІАН

Дистанційне навчання повернулося в українські школи зі зростанням захворюваності на COVID-19. Це єдиний вихід, щоб не наражати на небезпеку дітей та вчителів. Але така форма навчання негативно позначається на соціалізації дітей та успішності, вважають фахівці.

Сімейний психолог, психотерапевт і сексолог Олена Щербань.у коментарі Главреду зазначила, що якщо в плані інтелекту прогалини й будуть якимось чином компенсуватися, то в плані здоров'я ці діти будуть страждати в майбутньому.

Для дітей спілкування з іншими людьми – важливий спосіб власного розвитку. Особливо це стосується підлітків, коли спілкування з однолітками та дорослими виходить на перший план. Тоді як "онлайн" дитина позбавляється дуже важливих базових речей, які повинні формуватися через діафрагмальне дихання і за допомогою яких формується психіка.

"Онлайн-контакт абсолютно не перекриває наші базові потреби в тому, щоб доторкнутися один до одного, обійнятися, посміхнутися, посміятися, побігти кудись разом. На жаль, діти на дистанційному навчанні позбавлені цієї можливості, і це дуже сумно.", – резюмувала Олена Щербань.

читайте такожКомаровський вказав на шкоду "дистанційки" та як повернути дітей за парти

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет наголосив, що тривалість дистанційки в школах залежить від епідеміологічної ситуації та показників вакцинації серед педагогів. Дотримання карантинних обмежень також відіграє не останню роль у питанні повернення школярів за парти.

Сергій Шкарлет також зазначив, що заклади освіти можуть працювати очно в червоній зоні карантину, якщо 100% працівників повністю щеплені від COVID-19-тобто отримали обидві дози вакцини. Через невиконання цієї вимоги на дистанційку перейшли понад 3,2 тисячі шкіл.

Читайте повну версію інтерв'ю Главреда з Оленою Щербань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти