Дизайн кухні: поради щодо планування ідеального простору

21 червня 2022, 00:40
Дизайнер поділилася базовими правилами з підготовки до проектування та дизайну кухні.
Дизайн кухні: поради щодо планування ідеального простору
Кухня-одне з найцікавіших місць у домі кожного/ Pinterest

Сінді Блек, архітектор і дизайнер з США розповіла, як створити ідеальний простір кухні, місці, де проходить величезна і найбільш важлива частина життя кожної людини.

1. Почніть із загальної картини

Блек починає з оцінки існуючих умов на кухні і розгляду певних елементів, таких як двері і вікна, які вплинуть на те, як кухня повинна бути облаштована. Вона також аналізує, як будинок використовується в цілому і як кухня співвідноситься з сусідніми кімнатами.

"Ми починаємо з готового плану, щоб побачити, як все працює, а що не дуже добре", — говорить Чорний.

відео дня

читайте такожЯк створити ідеальну спальню: ідеї стильного дизайну

Потім вона накидає кілька ескізів самих різних планувань, щоб побачити, що сподобається клієнту. Потім визначаються розміри меблів і кухонної техніки.

2. Спостерігайте за тим, як ви використовуєте простір

Під час планування макета Блек хоче знати, як готують її клієнти. Наприклад, де їсть клієнт, що вважає за краще на сніданок, як звик готувати.

Дизайн кухні: поради щодо планування ідеального простору
Вже давно домінує ідея кухонного трикутника./ Pixabay/Kitchen Design Ideas

Деякі люди можуть не використовувати варильну панель так часто, як інші, або можуть потребувати окремих станцій для таких дій, як приготування соку, Випічка або приготування еспресо.

3. Створіть кластери

Вже давно домінує ідея кухонного трикутника. Раковина, плита і холодильник складають точки трикутника і повинні знаходитися на певній відстані один від одного для ефективності. Замість суворого трикутника Чорний мислить з точки зору кластеризації пов'язаних дій.

Вона пропонує згрупувати раковину, прилавок і плиту разом, щоб оптимальна довжина кухонної стільниці становила не менше метра.

Вона вважає, що місце для приготування повинно використовуватися тільки для підготовчих дій (таких як чистка продуктів, нарізка і змішування інгредієнтів), мати легкий доступ до сміття і не перетинатися зі складом брудного посуду.

4. Тримайте " хаос" під контролем

Елементи мийки та плити повинні бути розташовані так, щоб вони були захищені від основних проходів, якщо це можливо. "Це хаос. Є вогонь. Є вода", - говорить Блек.

Плануйте, щоб ця область була захована якнайдалі. Крім того, " всі хочуть знати, як зробити кухню більш соціальною", тому визначте місце, де люди можуть розташуватися, не наступаючи на ноги кухареві. Нарешті, плануйте легкий доступ до сміттєвих баків зовні, щоб не тягнути мішок з капаючим сміттям через іншу закінчену кімнату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти