Для чого додають яйце в шашлик: ніжна скоринка і соковите м'ясо гарантовані

25 квітня 2023, 16:20
Чи можна маринувати шашлик в оцті - несподівана відповідь здивує.
Для чого додають яйце в шашлик: ніжна скоринка і соковите м'ясо гарантовані
Чи можна маринувати шашлик в оцті і яйці / ua.depositphotos.com

Шашлик можна маринувати різними способами і на кожен знайдуться свої прихильники. Деяким подобається мінімум приправ і інгредієнтів, а хтось звик до великої кількості спецій.

При цьому існують кілька неписаних правил, дотримання яких гарантує стовідсотковий результат. Дізнавшись відповідь на питання про те, чи можна маринувати м'ясо в оцті і яйці, допоможе домогтися ідеального приготування шашлику.

Звернемо увагу, що про маринад м'яса на шашлик з використанням яйця знають не багато. При цьому такий маринад практично не вимагає додавання інших інгредієнтів, а м'ясо в підсумку виходить ніжне і соковите. Секрет простий, адже яйце здатне "запечатати" шашлик, не випускаючи з нього сік, що робить м'ясо соковитим.

відео дня

Важливо пам'ятати, що при такому способі маринування жовток служить своєрідним пом'якшувачем м'яса, а білок обволікає продукт, не даючи витікати соку. При цьому в підсумку смак яйця в приготованому шашлику навіть не відчувається. Відзначимо, що такий спосіб маринаду найбільш підходить до досить жорстких видів м'яса – яловичини й свинини.

Чи потрібно додавати оцет в шашлик

Для багатьох здавна одним з компонентів м'ясного маринаду виступає оцет. Його часто щедро використовують в торгових мережах і тут є резон. Річ у тому, що оцет здатний розм'якшити старий, жорсткий шматок м'яса. Секрету тут немає - нерідко оцет використовують для того, щоб приховати присмак неякісного м'яса і швидше збути неліквідний товар. Але одночасно оцет і вбиває смак і аромат м'яса, якщо з ним переборщити. Тому два рази подумайте перед тим, як додавати оцет в шашличний маринад.

Скільки можна тримати шашлик в оцті

Якщо все ж ви вирішили використовувати оцет при приготуванні шашлику, то варто пам'ятати кілька простих правил. По-перше, оцтова заправка служить прекрасним консервантом, що дозволяє довше зберігати продукт перед приготуванням. По-друге, навіть при тривалому зберіганні не варто забувати, що м'ясо, замариноване в оцті, не варто зберігати більше 4-5 діб. Після чого ви ризикуєте отримати зіпсований продукт, не придатний до вживання.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти