Для чого використовують картопляні очистки: 2 способи, які Вас здивують

8 квітня 2023, 17:26оновлено 8 квітня 2023, 18:12
Картопля є практично в кожному будинку, проте мало хто знає, що її можна не тільки їсти.
Для чого використовують картопляні очистки
Для чого використовують картопляні очистки / колаж фото instgram alena_s_diachenko / olganikolaevna2259

Очистки від картоплі, як і сама картопля - містять в собі кілька корисних речовин, які можна добре застосувати і отримати від овоча ще більше користі.

Для чого використовують картопляні очистки - розповімо про варіанти

Картопляні очистки, як не дивно, можуть використовувати в медичних цілях, наприклад - для виведення каменів з нирок. Також іноді відваром з картоплянного лушпиння промивають коріння волосся, щоб його зміцнити. І все ж найбільш часто шкірку картоплі використовують для добрива рослин і компосту. Про це ми і поговоримо далі.

Картопляні очистки як добриво для кімнатних рослин - не садом єдиним

Кімнатні квіти, як і будь-які рослини - люблять хороший догляд і грунт. У випадку з домашніми рослинами, допомогти впоратися з підгодівлею їх грунту може добриво з шкірки картоплі, адже вона містить аскорбінову кислоту, органічні кислоти і крохмаль, а також фосфор, фтор і калій. Особливо його люблять орхідеї.

відео дня

Для того, щоб таке добриво приготувати, необхідно взяти очистки від 3-6 картоплин і проварити в чистій воді протягом чверті години. Після цього, остиглий відвар необхідно процідити і поливати їм рослини один раз в два тижні.

Чи можна використовувати картоплю як добриво - залишаємо очистки

Як ми вже писали вище, картопляні очистки багаті крохмалем, фосфором, калієм та іншими корисними і цінними речовинами. Як правило, всі найкорисніші елементи залишаються саме в шкірці і тонким шаром під нею. Саме з цієї причини з них варто зробити органічне добриво для свого саду методом компосту.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти