Для чого можна використовувати чайні пакетики: як заощадити і принести користь господарству

6 лютого 2023, 12:36
Як використовувати чайні пакетики, якщо вже використовував їх за призначенням - на це питання можна відповідати довго і детально, що і зробив Главред.

чай
Чайні пакетики можна використовувати і після заварки / колаж ua.depositphotos.com

Є старий жарт з нульових - "Мовляв, щось ви зажерлися − "Мівіну" їсти не хочете, а чайний пакетик заварюєте один раз". Хоча давно існує думка, що одного разу заварений пакетик більше ні на що не придатний і повинен негайно відправитися в сміттєву корзину. Однак це далеко не так. Нижче ми розповімо, як і скільки разів можна користуватися чайним пакетиком.

Для чого можна використовувати чайні пакетики

По-перше, такі пакетики відмінно знімають набряки (особливо під очима). Спершу, звичайно, потрібно їх як слід охолодити. І прикласти на місце набряку. Потім почекати п'ять-шість хвилин. І поступово набряки почнуть розсмоктуватися.

По-друге, якщо вас попало поставити собі синяк, то чайна заварка і тут допоможе. Якщо під рукою є використаний чайний пакетик, то його негайно потрібно прикладати до синця (максимум, протягом доби після удару – потім буде марно). Незабаром зможете самі побачити-синяк поступово почне зникати (вже у всякому разі помітно зблідне).

По-третє, якщо вас попало обгоріти під час відпочинку або під час інтенсивних фізичних занять на городі, то чайні пакетики і тут підсоблять. Але тут вже доведеться повозитися і приготувати особливу ванночку з заваркою. А потім потрібно прикладати їх до обгорілому ділянці і акуратно, повільними рухами, протирати шкіру.

По-четверте, пакетики зменшать зубний біль. Якщо з чутливістю все нормально і потрібно трохи послабити біль в зубах до візиту до дантиста (а в аптечці скінчилося знеболююче), то в інших випадках і тут допоможуть чайні пакетики. Рецепт простий-всього лише потрібно прикладати чайний пакетик до хворого місця і акуратно притискати зверху. Біль потроху почне спадати.

По-п'яте, пакетики усунуть різкі запахи. Якщо в будинку стоїть неприємне амбре-скажімо, від продовольства на кухні або навіть прямо в холодильнику, то використані чайні пакетики відмінно вбирають запах. Тут теж все просто – взяти велику і глибоку тарілку, розкласти пакетики кругом, а потім поставити у помийного контейнера або на одну з нижніх поличок в холодильнику (правда, тут цей спосіб працює не довше доби).

Чай

Як використовувати чайні пакетики на дачі

Досвідчені дачники і, так би мовити, землевласники, давно в курсі, що використані чайні пакетики можна застосовувати в городництві. Якщо, звичайно, знати, як правильно використовувати заварку. Ну і пам'ятати, звичайно, потрібно про те, що в пакетиках мінеральних речовин помітно менше, ніж в свіжих чайних листках.

Так ось-заварку з пакетиків потрібно акуратно висипати на сито. Потім пару днів висушувати. І потім акуратно перекласти в спеціальну ємність для зберігання. І, дочекавшись весни, отримане речовина використовувати для різних завдань в городництві – перемішати лопатою з землею, засипати під кущі або квіти як добриво, або просто жбурнути в компостну купу. Останній спосіб найпростіший і найпопулярніший. Справою в тому, що дубильні речовини, які містяться в чаї і швидко запускають процес розкладання (аж ніяк, звичайно не на цвіль і не на липовий мед). Завдяки таким зусиллям компост зазвичай перепріває набагато швидше.

Якщо перекопувати грунт разом з чайною заваркою помітно покращує її хімічний склад – просто роблячи її трохи більше розрідженій і такий, яка легше пропускає вологу. В середньому в один квадратний метр грунту рекомендується додавати не менше півкілограма сухої заварки.

Природно, на всі шість соток городу практично нереально набрати стільки заварки. Але на квіти або пару-трійку грядок з овочами все ж можна накопичити потрібну кількість.

І, нарешті, є думка, що заварка допомагає рослинам прискорюватися в розвитку. Підгодовувати так не так вже й складно – потрібно всього лише висипати висохлу заварку навколо стовбура рослини. Потім перемішати з деревною золою в верхньому шарі землі. Під час поливу підгодівля поступово буде віддавати рослинам корисні елементи.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти