Для чого нам потрібні родимки і чому їх не можна здирати

25 лютого 2023, 09:59
Родимки дуже важливі для людини і чіпати їх вкрай небажано.
Родимка
Родимка / pixabay.com

Родимки, або невуси, - це звичайна формація на шкірі, яка може бути плоскою або опуклою, темною або світлою. Деякі люди вважають родимки неестетичними і прагнуть позбутися від них, але насправді родимки виконують важливі функції для нашого організму.

Для чого нам потрібні родимки?

Родимки є своєрідними" мітками " на шкірі і допомагають нам стежити за змінами, які можуть свідчити про захворювання шкіри або навіть про розвиток раку шкіри.

Крім того, родимки можуть служити бар'єром для захисту шкіри від ультрафіолетових променів та інших шкідливих впливів навколишнього середовища.

відео дня

Що буде, якщо трохи здерти родимку?

Якщо ви випадково трохи пошкодили родимку, то ймовірність того, що це вплине на ваше здоров'я, невелика. Однак, якщо ви починаєте здирати родимки самостійно, то можете завдати серйозної шкоди своєму здоров'ю.

При видаленні родимок без професійного контролю може статися інфекція або кровотеча.

Чому не можна здирати родимку?

Якщо родимка розташована на місці, де шкіра тонка, то при знятті може залишатися шрам або навіть пошкодитися Кровоносна мережа. Крім того, не можна забувати, що родимки можуть бути передвісником розвитку раку шкіри, і будь-яке їх пошкодження може стати причиною його появи.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти