Для чого пити липовий чай: дивовижна користь і властивості ароматного чаю

30 червня 2023, 15:43
Главред розповість, як правильно пити чай з липи.
Для чого пити липовий чай
Для чого пити липовий чай / колаж: Главред, фото: instgram fl_brusnika

Сезон липи вже почався, про це неможливо забути, адже вулицями міст так і тягнеться аромат цього цвітіння. Ми розповімо, чим корисний липовий чай для жінок і як його заварити, щоб було смачно.

Для чого пити липовий чай - незаперечна користь

Липовий чай має легкий болезаспокійливий ефект, а також може знижувати температуру і посилювати потовиділення. З цієї причини іноді квіти липи заварюють при легких нездужаннях з підвищенням температури. Однак неможливо не відзначити користь липового чаю для жіночого організму. Цей чай містить фітоестрогени, тому може нормалізувати жіноче здоров'я, омолоджує шкіру, надаючи їй бархатистість і пружність.

Чи можна пити липовий чай щодня

Крім того, що липовий чай часом п'ють вимушено, його можна і просто вводити в свій раціон на постійній основі. Цей напій в накопичувальному ефекті може зміцнювати імунну систему, а також розслабляти спазмовані м'язи.

відео дня

Як правильно пити чай з липи - готуємо напій

Як і трави, липу необхідно заварювати. У тому випадку, якщо ви п'єте пакетовану продукцію - необхідно залити пакетик окропом і дати йому настоятися 15-20 хвилин під кришкою, після чого вжити.

Однак, якщо ви збирали цвіт липи самостійно - заварювання буде трохи відрізнятися. Вам слід залити 200 мл окропу одну столову ложку сухого липового цвіту і настояти його протягом 10 хвилин. Після цього в напій можна додати мед або цукор.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти