Для чого п'ють чай з бергамотом: прості факти про напій, які ви не знали

10 червня 2023, 05:50оновлено 10 червня 2023, 15:19
Чай з бергамотом пити в пакетиках можна, але якщо ви хочете насолодитися по-справжньому вишуканим смаком, треба заварювати натуральний трав'яний напій.
Чай з бергамотом
Чай з бергамотом: користь і шкодливість / instagram.com/gutenberg_almaty

Чай з бергамотом - дуже незвичайний напій зі злегка пряним і терпким смаком, який неможливо сплутати з іншими чаями. Справжні чайні гурмани віддають перевагу саме княжій груші. Чай можна пити як в холодному, так і в гарячому вигляді. Чим корисний і шкідливий чай з бергамотом цікавить багатьох, кого підкорив цей напій. Ми розповімо, чим він може бути корисним, і кому такий чай пити не рекомендується.

Як бергамот впливає на серце

Вчені вважають, що чай з бергамотом корисний для серця і судин. На думку дослідників, такий напій знижує рівень холестерину в організмі людини.

відео дня

Особливо корисний бергамот з ензимами - вони відомі як гідрокси метилглутарил флавонони. Вони можуть атакувати білки, що провокують захворювання серця.

Крім того, як вважають вчені, мікроелементи настільки ж ефективні, як і статини.

Як бергамот впливає на тиск

Чай з бергамотом підвищує або знижує тиск - часте питання. Напій серйозно не впливає на тиск. Як і будь-який інший напій, він може підвищити тиск в гарячому вигляді, але знизити в холодному.

Чай з бергамотом для чоловіків

Чай з бергамотом може бути корисний для чоловіків – напій знімає втому. Також, з огляду на те, що цитрусова гібридна рослина – афродизіак, його рекомендують заварювати, щоб підвищити лібідо.

Чай з бергамотом - шкідливість

У напою є і свої протипоказання. Їх потрібно знати, щоб не зіткнутися з небажаними наслідками. Зокрема, не рекомендують пити чай з бергамотом людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, індивідуальною непереносимістю ефірного масла, алергічними реакціями і порушенням гормонального фону. Не радять пити такий чай і під час вагітності.

Додамо, що чай з бергамотом корисний і незадовго до сну. Напій налаштує на спокійні сновидіння і відпочинок.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти