Для чого п'ють каву з перцем: нові відомості про гострий на смак напій здивують

7 червня 2023, 16:03
Кавомани вічно шукають способи урізноманітнити вживання свого улюбленого напою. Главред вирішив відповісти на питання "Чи можна додати перець в каву?".
Кава з перцем
Кава з перцем покращує травлення / Колаж фото Instagram/ sasha_kalyna / kava.smile/

Нащо п'ють каву з перцем - тема не така проста, як здається на перший погляд. Нижче ми спробуємо максимально розповісти про неї.

Кава з перцем ефект

По-перше, кава сам по собі потужний антиоксидант. А одна щіпка перцю посилить ці властивості кави. По-друге, кава з перцем покращує травлення

Додавання невеликої кількості чорного перцю в кавник може покращити травлення, збільшивши засвоєння поживних речовин, а також запобігти діареї. Ну і, до того ж, може допомогти знизити апетит, що може бути зручно для тих, хто хоче прибрати зайві кілограми.

По-третє, кава з перцем покращує пам'ять. Перець також чудово підходить для здоров'я мозку. Перець в поєднанні з кавою допомагає поліпшити пам'ять і когнітивні функції цього органу. Деякі вчені також говорять, що такий напій може допомогти в профілактиці хвороби Альцгеймера, завдяки здатності компонентів перцю заліковувати пошкодження нервів.

По-четверте, кава з перцем вкрай якісне засіб від застуди. Перець має антибактеріальні та протизапальні властивості, які чудово підходять для боротьби з інфекціями. Тобто додаючи перець в свою традиційну каву, людина допомагає організму набагато швидше одужати. Ну і, в сухому залишку, кава з перцем – відмінний засіб для профілактики простудних та інфекційних захворювань.

По-п'яте, кава з перцем від головного і зубного болю. Вживання кави з дрібкою чорного перцю може допомогти в лікуванні головного болю. Справа в тому, що вона містить хімічну речовину під назвою капсаїцин, яке відмінно допомагає позбутися від головного болю, мігрені, зубного болю.

Крім того, є окремі дослідження про здатність перцю поглинати поживні речовини. Згідно з таким дослідженням, гострий перець допомагає засвоювати бета-каротин, який потім перетворюється нашим організмом у вітамін А. І він також веде важливу боротьбу з серцевими захворюваннями, а в поєднанні з кавою, корисні властивості взаємно стають потужнішими.

Кава з перцем
Є окремі дослідження про здатність перцю поглинати поживні речовини / Колаж фото Instagram/ sasha_kalyna / kava.smile/

Кава з перцем рецепт

Приготуйте порцію кави стандартним способом - наприклад, в турці. Потім краще використовувати каву середнього або світлого обсмаження і дрібного помелу. Традиційна в'єтнамська кава виходить дуже щільною і неймовірно ароматною, але більш насиченим. Для рецепта кави з перцем також прекрасно підходить напій, який приготований в традиційному в'єтнамському фіні. Тут набагато смачніше і приємніше пити каву з перцем ‒ за рахунок щільного смаку самої кави.

Тому в готовий гарячу каву потрібно всього лише додати дрібку меленого гострого перцю і перемішати. Якщо ж напій здасться вам занадто гострим, то можна додати трохи цукру, молока або кориці (це пом'якшить смак). У мексиканській кухні окремо рекомендують додати в каву з перцем шматочок шоколаду. Такий фінт також пом'якшить гостроту і додасть напою смак з ароматом пряного шоколаду.

Дивіться на відео сюжет ТСН про каву:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти