Для чого п'ють каву з кардамоном: результат приємно здивує

7 серпня 2023, 15:40
4044
Чи можна їсти кардамон щодня - Главред розібрався у тонкощах вживання східної рослини.
Для чого п'ють каву з кардамоном: результат приємно здивує
Чи можна пити чай із кардамоном на ніч / колаж: Главред, фото: pexels.com, скріншот: instagram/aurveda.pro

Скільки потрібно додавати кардамону до кави, щоб було смачно і корисно - рецепт приготування смачної східної кави варто знати кожному.

Спеціалісти рекомендують брати цілозерновий кардамон, а не перемелену спецію. В східних країнах, звідки й пішла кава з кардамоном, радять класти 3 зернини на 150-200 мл води. Після завершення готування кави, кардамон потрібно викинути. Главред розібрався у користі кардамону для організму.

Чим корисний кардамон для організму людини

Кардамон відомий своїми корисними властивостями. Він має сильний антиоксидантний потенціал: стимулює систему травлення та добре покращує апетит, настрій та розслабляє тіло. Ця східна рослина на додаток має антибактеріальні властивості, при лікуванні простудних захворювань - знімає біль у горлі та полегшує кашель.

відео дня

Відомий факт, що кардамон позитивно впливає на жіночий організм. Він діє, як заспокійливий та легкий анестетичний засіб, який дуже допоможе при менструації. Рослина також сприяє виробленню колагену в організмі.

Кардамон - хороший народний афродизіак. На основі кардамону різні суміші та олії, щоб відновити статеву активність. Вживання спеції є профілактикою проблем із потенцією у чоловіків.

Як правильно пити кардамон із кавою

Спеціалісти по каві рекомендують обирати цілі зерна, а потім їх молоти чи товкти у ступці. Також можна покласти у каву цілий кардамон. Якщо ви маєте сумніви, коли найкраще додати кардамон до кави, то є декілька варіантів. Спочатку потрібно перемішати потовчений кардамон із меленою кавою, а вже пізніше додати воду.

Як варіант, можна покласти у "турку" цілі зерна, однак потім варто забрати їх із піною. Щойно ви зварили каву, то не варто надовго залишати зерна. Кардамон може перенасичити і зіпсувати смак кави.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти