До сніданку або після: як правильно чистити зуби вранці

8 червня 2023, 15:53оновлено 8 червня 2023, 16:26
Главред розповість, чи потрібно чистити зуби вранці до сніданку і чому.
Як правильно чистити зуби вранці
Як правильно чистити зуби вранці / колаж: Главред, фото: pexels, instagram wowee_kruto

Чищення зубів - обов'язкова частина життя здорової людини. Давно відомо, що зуби необхідно чистити якомога частіше, але два рази в день - обов'язково, вранці і ввечері. Однак нерідко у людей виникає питання чи можна чистити зуби на голодний шлунок. Ми розповімо, чи потрібно чистити зуби перед їжею і чому.

Як правильно чистити зуби вранці - чи потрібно це робити

Стоматологи роками говорять нам: чистіть зуби двічі на день; один раз вранці і один раз ввечері. А ви знали, що особливо важливо чистити зуби вранці? Таким чином, ви зможете видалити бактерії, що накопичилися за ніч, поки ви спали. І завжди приємно починати день зі свіжого м'ятного дихання. Але стоматолог нічого не говорив про точний час ранку. Отже, коли насправді потрібно чистити зуби до сніданку або після - ми розповімо далі.

Чи потрібно чистити зуби вранці до сніданку - пояснення

Як виявилося, краще чистити зуби перед сніданком. Якщо ви чистите зуби після їжі вранці, ви можете пошкодити їх емаль, особливо після того, як з'їли щось солодке або кисле. Це, в свою чергу, збільшує ризик отримати карієс. Отже, якщо ви не хочете чистити зуби перед сніданком, але дуже хочете вийти з дому зі свіжим подихом, почекайте тридцять хвилин після їжі, перш ніж чистити зуби. Це врятує вашу посмішку! А якщо ви поспішаєте, замість цього можна використовувати рідину для полоскання рота.

Джерело

Дивіться відео про те, як правильно стежити за зубами:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти