Доктор пояснив, чому пахнуть ваші ноги і розповів, як вони можуть врятувати життя

24 вересня 2021, 13:07
Лікар почав з того, що помітив "тисячі" форм життя, що живуть на поверхні людського тіла.
Нога
Неприємний запах ніг може навіть "врятувати вам життя" / Pixabay

Коли ми знімаємо взуття, ми зазвичай біжимо в душ, щоб помитися, але один лікар заявив, що пахнуть ноги служать певній меті і можуть дійсно допомогти нашому тілу в довгостроковій перспективі.

Доктор Каран Радж поділився своїми висновками у відео на TikTok, в якому пояснив, що неприємний запах ніг може навіть "врятувати вам життя".

Він сказав: "Я хочу поділитися з вами фактом, який я нещодавно дізнався, що я просто не можу повірити - і це досить неймовірно. Є причина, по якій у нас можуть бути дурнопахнучі ноги і вони можуть просто врятувати вам життя"" - цитує його Mirror.co.uk.

читайте такожЧим небезпечний для тіла раптовий набряк ніг-відповідь дієтолога

Лікар почав з того, що помітив "тисячі" форм життя, що живуть на поверхні людського тіла, включаючи наші ноги, і одна з цих форм життя харчується амінокислотами, що містяться в поті ніг.

Потім доктор Радж пояснив, що коли бактерії поїдають амінокислоту, вони "випускають" іншу кислоту, яка випромінює "сирний" запах ніг.

Він додав: "перш за все, ви повинні зрозуміти, що ваше тіло пронизане формами життя. Поверхня вашої шкіри, ймовірно, містить тисячі різних видів комах, і багато хто з цих комах люблять харчуватися речами, які сочаться з вашого тіла, наприклад масла.

Існує вид бактерій, званих Bacillus subtilis, які харчуються лейцином, який є поширеною амінокислотою, що міститься в поті ніг.

"Коли ці бактерії їдять лейцин, вони виділяють ізофлавінову кислоту-сирний, смердючий запах ніг".

І лікар сказав, що, хоча запах неприємний, бактерії допомагають нашому тілу, стримуючи неприємний грибок на ногах.

За його словами, наші тіла утримують ці бактерії, тому що вони виробляють хімічні речовини і антибіотики, які захищають стопи від грибка".

Небезпека грибка

Грибок нігтів ніколи не проходить сам. Проникнувши в нігтьову пластину, захворювання повільно руйнує тверду оболонку нігтя, а потім і навколонігтьові тканини. У запущеній стадії нігтьові грибки викликають алергічні реакції, інтоксикацію організму і навіть ураження внутрішніх органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти